Når den treårige utdanningen er fullført, sitter studenten igjen med en bachelorgrad i idrettsvitenskap, i kombinasjon med en PGA Club Professional-eksamen og en trener 1-4- opplæring fra Norges Idrettsforbund. I dag er det 13 studenter som tar utdannelsen, og golf-linjen har blitt den nest største studieretningen på Høgskolen i Hedmark etter fotball.

 

Les også: R&A med millionstøtte til fremtidens norske trenere 

 

Nå planlegger PGA og NGF å tilby videreutdanningsmuligheter for eksisterende golftrenere. Golfutdanningen på Elverum blir dermed en grunnutdanning for nye studenter, og en etterutdanning for eksisterende trenere.

 

– Vi slår to fluer i en smekk med denne satsingen. Golfen trenger flinke trener og ledere. Skal vi lykkes å snu den negative golf-trenden, trenger vi trenere som forblir lenge i golfen mer nå enn noen gang, sier Trond Baardseng, arbeidende styreformann i PGA Norway.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BLANDET DROPS: Elevene får en allsidig utdannelse gjennom bachelorstudiet i golf. Her er det bevegelseslære
med Thorstein Sigurjonsson. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

 

Trenerutviklingsansvarlig i Norges Golfforbund, Anders Thelberg sier klubber som legger til rette gode arbeidsbetingelser for trenerne er en forutsetning dersom golf-Norge skal få til et felles trener-løft:

 

– Å skape gode forutsetninger for trenerne er minst en like stor oppgave som utdanningen i seg selv. All forskning rundt hvorfor mennesker spiller golf handler om mestring og miljø. En flink hovedtrener er både en profesjonell miljøskaper, og en som hjelper spillerne til å bli bedre. Da henger det ikke på greip at disse ofte ikke er ansatt av golfklubben. Golfen må bli en bedre arbeidsplass for norske golftrenere, dersom vi skal få golfen til å vokse, og ikke minst for å tiltrekke flere kvinner til å bli trenere. Det er gledelig å se at stadig flere klubber velger å ansette sine trenere, sier Anders Thelberg til Norsk Golf.

 

Snart er det duket for nytt opptak av studenter til det tredje kullet av utdannelsen.

 

– Den golftrenerutdanningen vi tilbyr i Norge er helt unik på verdensbasis, og vi oppfordrer nye studenter å søke i 2015. Hvis du er interessert i trenerrollen, coaching og lederskap, og vil bidra til å utvikle golf i Norge er du den rette å søkeren på dette studiet. Du gis store muligheter til videreutvikling både i og utenfor golfen, konkluderer Thelberg.