I en artikkel i magasinet Sports Illustrated anslår de sannsynligheten for en amatørgolfer å gjøre hole-in-one på et vanlig par 3-hull til 45 000 til 1. I følge Golf Digest er oddsen for at en PGA Tour-proff skal klare det samme 3 756 til 1. Magasinet har også regnet ut at sannsynligheten for at en amatør skal klare to hole-in-ones på samme runde til 9 222 500 til 1.

 

Men hva med to hole-in-ones på samme hull, samme dag? Det var nemlig det PGA-pro Chris Gilley klarte under en turnering i California i helgen. 

 

Gilley, som til daglig jobber som pro ved Sea Cliff Country Club ved Huntingon Beach spilte Southern California PGA TPS Series, en 36-hulls turnering på Indian Wells Golf Resort.

 

Med pitching-wedgen i hånden havnet utslaget hans på det 116 meter lange 17. hullet rett i koppen. Da han kom tilbake til det samme hullet noen timer senere var hullet forlenget til 120 meter. Da var det opp med pitching-wedgen igjen, og Gilley og hans spillepartnere kunne knapt tro sine egne øyne da utslaget nok en gang forsvant ned i koppen!

 

Til tross for to enere på scorekortet hjalp det ham ikke til seier i turneringen. Da han gjorde sitt andre hole-in-one for dagen gikk han til ti under par sammenlagt. Det holdt til å komme i play off, hvor Gilley måtte gi tapt på det femte omspillshullet. 

 

Det hindret ham likevel ikke i å beskrive dagen som «det største jeg noensinne har opplevd på golfbanen».

 

 

(Kilde: pga.com)