Hole-in-ones, eagles, omspill, missede halvmetersputter. Fjerderunden av Trophée Hassan II hadde alt. En birdie på det andre omspillshullet ble det avgjørende øyeblikket da David Horsey fra England beseiret fjorårsvinner Rhys Davies og Jaco Van Zyl i tremanns playoff. Han kunne dermed juble for sin andre seier noensinne på Europa-touren.

Horsey og Davies knivet i toppen hele dagen og byttet på ledelsen flere ganger. Horsey kunne ikke bedt om en bedre start på runden da han etter en hole-in-one på det andre hullet plutselig var tre under par etter to hull. Begges scorekort var av det fargerike slaget, og til sammen gjorde de 12 birdies, seks bogeys og en dobbelbogey i det som etterhvert skulle utspille seg til å bli en real thriller. På et punkt så det ut til at Horsey skulle stikke av med seieren da han ledet med tre slag etter halvspilt runde, men med fire birdies på rad for Davies var det tilbake til status quo.

Med ett hull igjen ledet Horsey med ett slag på Davies, og to foran Van Zyl. Etter en perfekt drive på det 18. hullet pushet han innspillet til roughen høyre for green. Derfra trengte han to pitcher og to putter og måtte signere scorekortet for dobbelbogey. Dermed var døren åpen for Rhys Davies som kunne bruke to putter fra seks meter for å forsvare tittelen sin, men etter å ha sendt birdieputten en meter forbi hullet bommet han returen og måtte gå skuffet av greenen med bogey. Jaco Van Zyl snek seg under radaren og avsluttet med par, og for første gang i turneringen var også han i føringen.

Horsey trakk det lengste strået på det andre omspillshullet etter å ha klistret innspillet sitt en halvmeter fra pinnen, og kunne endelig puste ut etter en utmattende ettermiddag.

– Mer enn noe annet er jeg bare utrolig lettet akkurat nå. Jeg kunne ikke tro det da Rhys bommet putten på det 18. hullet. Han er vanligvis en av verdens beste med putteren. Hadde vi spilt match ville jeg mest sannsynlig ha gitt ham den putten, sa han til europeantour.com etter runden.

– Det var mot all sannsynlighet at jeg skulle vinne. Seieren har ikke sunket helt inn ennå, men gi det et par dager så skal jeg nok klare å nyte det litt mer.

Med seieren kunne 25-åringen inkassere 250 000 euro, snaue to millioner kroner.

 

Resultater