Torsdag starter BMW PGA Championship på Wentworth i England, med flere av verdens største golfstjerner på startstreken.

Skal vi tolke det ut fra hvordan europatouren har markedsført turneringen på sine nettsider, er Viktor Hovland blant de største stjernene.

Hovland har overbevist i sine første måneder som proff, og fortsatte storspillet i helgens sesongstart på PGA-touren, der han sikret karrierens andre topp-10-plassering på PGA Tour, og også tangerte Bob Estes sin 18 år gamle rekord med flest runder på rad på 60-tallet (17).

Mye har med andre ord skjedd siden Hovland misset cuten i sin europatour-debut i Porsche European Open i Tyskland for 14 måneder siden.

BMW PGA Championship blir Hovlands første europatour-turnering som proff, og dermed også starten på å fylle opp kvoten med antall turneringer som kreves for å kunne kvalifisere seg til Ryder Cup-spill neste år.

Og Hovlands spillepartner de to første rundene på Wentworth kommer garantert til å følge nøye med på hvordan nordmannen gjør det.

Padraig Harrington er nemlig Europas kaptein når Ryder Cup braker løs i Wisconsin neste år, og Harrington uttalte allerede etter Hovlands 12.-plass i U.S. Open i juni at han hadde unggutten på sin radar:

– Jeg må bare spørre meg selv: er det mulig at han kommer til å være en del av laget mitt neste år?

– Jeg må bare håpe at han blir medlem på europatouren og gjør et forsøk på å kvalifisere seg til laget. For hvis han er så god som han ser ut, så kommer han sannsynligvis til å være på det laget, sa Harrington til PGA Tours radiokanal Sirius XM PGA Tour Radio i slutten av juni.

Og siden den gang har ikke Hovland akkurat sluppet foten av gassen!

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland må være europatour-medlem og spille fire europatour-turneringer for å kunne spille Ryder Cup. (Foto: Getty Images)

Les også: Hovland én plass unna historisk verdensranking

Det hersker i hvert fall liten tvil om at Hovlands imponerende kombinasjon av lengde og presisjon er ettertraktet i Ryder Cup-formatet, og han har vist flere ganger at han er nesten umulig å ha med å gjøre i matchspill:

Hovland var ubeseiret i alle matchene han spilte i NCAA-mesterskapet i løpet av sine tre år på college, og da han vant U.S. Amateur i fjor, var det med historiske utklassingssifre i match-sluttspillet.

Harrington og Hovland har for øvrig møtt hverandre én gang tidligere. Ifølge VG introduserte Harrington seg for Hovland under en turnering begge spilte i Connecticut tidligere i sommer, der Harrington skal ha bedt Hovland om å sørge for å ha alt det formelle på plass slik at han potensielt kan spille for Europa mot USA i Ryder Cup.

Det er totalt tolv plasser på Ryder Cup-laget, der de fire beste spillerne på den europeiske poengrankingen er automatisk kvalifsert, i tillegg til de fem beste europeerne på verdensrankingen. I tillegg har Harrington tre wildcards han fritt kan dele ut, og det er her Hovland sannsynligvis vil komme inn i bildet.

For å kunne representere Europa må han imidlertid først sørge for å ha spilt minst fire europatour-turneringer (WGC-turneringer og majorer teller ikke).

Hovland og Harrington slår ut på Wentworth med franskmannen Mike Lorenzo-Vela klokken 09.30 norsk tid torsdag og klokken 13.20 fredag.

De er satt opp i puljen hvor flest tilskuere kommer til å være samlet, og i gruppene rett bak Hovland er Rory McIlroy, Henrik Stenson, Shane Lowry, Tommy Fleetwood og Francesco Molinari blant navnene som skal i aksjon.

Det er bare å glede seg.