23-åringen spilte bunnsolid golf i karrierens første The Open-runde torsdag, men noen missede kortputter gjorde at det «bare» ble to under par. 

Fredag måtte han jobbe hardere for å holde scoren sammen, og resultatet etter en dag med mye stang-ut ble en runde på én over par.

Den har gjort at han foreløpig har falt 15 plasser til delt 34.-plass (-1), og avstanden opp til lederen Louis Oosthuizen har økt fra fire til ti slag. Oosthuizens totalscore på 11 under par er den laveste etter 36 hull i The Open-historien.

– Det er et stykke opp, men forhåpentligvis har Hovland spart de lave rundene sine til helgen, sier Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen.

Hovland kom skjevt ut av portene med to bogeyer på sine fire første hull, men kom seg tilbake under par sammenlagt med en senket langputt for birdie på hull 8. På hull 11 ble det status quo da han rullet i nok en birdieputt, men det skulle også bli hans siste for dagen. Etter tre par på rad misset han green langt venstre på hull 15 og maktet ikke å gjøre up-and-down for par. Bogeyen ble etterfulgt av tre avsluttende par og en score på 71 slag.

The Open Championship har frem til nå vært den eneste majorturneringen Hovland ikke har spilt, men for en gangs skyld er det nå andre nordmenn som har tråkket opp stien før ham: han er Norges femte The Open-deltager noensinne, etter Tore Sviland (1981), Per Haugsrud (1997), Lars Petter Brovold (2005) og Marius Thorp (2006).

Hovland har vært i god form den siste tiden, og i hans forrige turnering BMW International gikk han helt til topps. Før turneringen startet, var han blant bookmakernes favoritter til å vinne, men han har ennå til gode å bokføre en topp-10-plassering i de syv majorturneringene han har spilt: hans beste resultat er en 12.- og 13.-plass i U.S. Open. Til gjengjeld er hans dårligste resultat en 33.-plass (hvis du ser bort fra da han trakk seg fra U.S. Open med øyeskade)

Fra runde 1: Solid Hovland-debut i The Open

Leaderboard