Andre runde av Madeira Islands Open ble en helsvart affære sett med norske øyne. Eirik Tage Johansen, Espen Kofstad, Jan-Are Larsen og Marius Thorp har denne uken spilt Madeira Island Open på Porto Santo Golfe-banen som tydeligvis ble i det tøffeste laget. 

Ingen av de fire får muligheten til å fullføre turneringen, da ingen av dem maktet å komme seg innenfor cutgrensen som var satt på fire over par etter to runder. Stavanger GKs Johansen og Espen Kofstad fra Losby var kun ett slag unna å få spille i helgen med sine fem over.  

Kofstad og Tage endte på en delt 74. plass etter andrerunder på henholdsvis 73 og 77 slag. For Johansen var dette 12 plasser over der han startet dagen, mens Kofstad på sin side raste hele 52 plasser nedover listene. Kofstad lå før det siste hullet an til å klare cuten, men med bogey på det siste hullet* måtte han fly tomhendt hjem fra Portugal.

Jan-Are Larsen endte på 101. plass, åtte over for turneringen etter runder på 78 og 73 slag. Hele åtte slag lenger bak må man for å finne Marius Thorp på 147. plass. Thorp klarte i forrige uke sin første cut for sesongen, men med runder på 81 og 79 slag i Madeira var han aldri i nærheten å kvalifisere seg til helgespill. Med sine 16 over par endte han sjette sist på resultattavlen.

Neste turnering på Challengetour-programmet er Telenet Trophy i Belgia fra 26. til 29. mai.

 

*Hull 9 – Kofstad startet på back nine

Runde 1

I tillegg til Kofstad er Eirik Tage Johansen (Stavanger GK), Jan-Are Larsen (Miklagard GK) og Marius Thorp (Bærum GK) med i Madeira Islands Open på Porto Santo Golfe. Sett med norske øyne har det vært en laber start på turneringen.

Av kvartetten er det 24 år gamle Kofstad som ligger høyest plassert på leaderboardet, med en åpningsrunde på par, 72 slag. Dermed ligger han på en delt 22. plass, ett slag bak de tolv spillerne som deler tiendeplassen, og fem bak engelskmannen Chris Gane som leder på fem under. Kofstad gjorde to birdies og en eagle på runden, samt to bogeys og en dobbelbogey. 

Man må helt ned til 86.-plassen for å finne neste nordmann på listen, Eirik Tage Johansen. Tage innledet med en runde på fire over par. Heldigvis er det tett i toppen, og det er ikke mer enn fem slag opp til en topp ti-plassering. På 124. plass finner vi Jan-Are Larsen på syv over. Ytterlige to bak ligger Marius Thorp på hele ni over par og 142. plass. Thorp klarte sin første cut for sesongen under forrige ukes Mugello Tuscany Open i Italia, men ser nå altså ut til å få nok en helg med turneringsfri. Også Larsen og Johansen er avhengige av å løfte spillet sitt om de skal ha muligheten til å fullføre turneringen.

Kofstad på sin side er allerede i ferd med å etablere seg som en stabil Challenge-spiller i sin første sesong på touren. I sine fem turneringer så langt i år har han klart cuten fire av gangene, med en niendeplass i Barclays Kenya Open som foreløpig beste plassering.