Tirsdag morgen publiserte Norges Golfforbund sitt landslagsuttak for neste sesongen. Kriteriene for uttak på herre- og damelaget er enten topp 150-plassering på verdensrankingen for amatører (WAGR), eller at spilleren kan vise til en internasjonal meritt.

 

Damer- og herrer

 

De aktuelle spillerne for herrelaget er allerede tatt ut på U18-landslaget, og NGF avventer derfor uttak i påvente av resultater i 2013. I år bestod det rekordunge herrelaget av Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen og Anders Engell. 

 

Sistnevnte har nå steget inn i de profesjonelles rekker og må erstattes, men det er nærliggende å tro at Ventura og Krogh Johannessen sine plasser er trygge – spesielt etter å ha levert tidenes beste VM-resultat for Norge tidligere i høst

 

– En landslagsplass skal være noe å strekke seg etter, og ingen har klippekort på dette nivået. Når det er sagt skal det være mulig å spille seg inn dersom man kan vise til resultater, sier generalsekretær Tor-Anders Hanssen i en pressemelding. Han påpeker at utøvere vil bli pluket ut til å representere i internasjonale turneringer i 2013, også lag-EM og EM individuelt.

 

I motsetning til herrene, er damelaget spikret. Også de har «mistet» en spiller til de profesjonelles rekker. Marita Engzelius takket ja til LPGA-spill etter Q-School-finalen for en drøy uke siden, og ble med det proff. 

 

Hun var med på å representere Norge i årets lag-VM i Tyrkia, og sammen med Tonje Daffinrud og Nicoline Skaug ble det til slutt 19. plass på de norske damene.

 

I den nye troppen erstattes hun av Bærum Golfklubbs Olivia Hüllert.

 

U18

 

For å bli tatt ut på U18-landslagene må spilleren være topp-1500 på amatørrankingen, eller inneha en topp tre-plassering på Titleist Tour i tillegg til å kunne vise til en internasjonal meritt.

 

Jentenes U18-lag består foreløpig kun av Stavangers Marthe Wold. På guttesiden er det ingen store overraskelser. Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen, Andreas Halvorsen, Jarand Ekeland Arnøy, Kristoffer Reitan og Daniel Øverås utgjør troppen. Vetle Marøy og årets Titleist Tour-vinner Petter Mikalsen har begge fylt 19, og er dermed ikke lenger tilgjengelige. .

 

For oversikt over uttak til utviklings- og observasjonstropper, klikk her

 

For oversikt over verdensrankingen for amatører, klikk her

 

 

Landslag damer

 

– Olivia Hüllert (Bærum GK)

 

– Tonje Daffinrud (Vestfold GK)

 

– Nicoline Skaug (Oslo GK)

 

Landslag herrer

 

(Bestemmes 2013)

 

U18 jenter

 

– Marthe Wold (Stavanger GK)

 

U18-landslag gutter

 

– Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK)

 

– Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK)

 

– Andreas Halvorsen (Larvik GK)

 

– Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK)

 

– Kristoffer Reitan (Oslo GK)

 

– Daniel Øverås (Ålesund GK)