Cabrera-Bello noterte seg for feltets laveste score lørdag, men en runde på åtte under par (64) på Oceanico Victoria Golf Course i Vilamoura.

27-åringen, som fra før av står med en seier i Austrian Open i 2009, gjorde fem birdies, to eagler, en bogey, og er virkelig i siget før avslutningsrunden.

– Jeg har spilt veldig bra de siste dagene. Målet mitt i dag var bare mer av det samme. De to eaglene ga meg definitivt et boost, og spillet mitt var solid hele veien, sa han til europeantour.com etter runden.

– Jeg gjorde ikke mange feil, og har truffet jernkøllene bra hele uken og gitt meg selv mange muligheter. Forhåpentligvis kan jeg holde tempoet oppe imorgen. Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å lede imorgen når jeg slår ut, så jeg må prestere og gå en lav runde igjen. 

Slaget bak ham jager Felipe Aguilar fra Chile og svenske Christian Nillsson, mens to andre skandinaver – Peter Hanson og Thomas Björn deler fjerdeplassen to bak. De tre står til sammen med 18 Europatour-seire, og sistnevnte står for 14 av dem. 

Den danske veteranen Björn er i ferd med å levere en kanonsesong, og er nummer syv på Europa-tourens Race to Dubai-liste. Skulle han gå hele veien denne søndag vil det bli hans fjerde seier i år.