McIlroy sier det bare er å ta en titt på statistikken for å forstå hva han mener.

 

– Jeg ser ikke på meg selv som rivalen til Tiger eller noen annen. Tiger har vært på turen i hva, 12 år mer enn meg eller noe slik. Når man snakker om rivaler snakker man ofte om folk som har opplevd sammenlignbar suksess som deg. Han har vunnet 77 ganger på PGA-touren. Jeg har vunnet seks.

 

– Han har 14 majorer, jeg har to. Dersom jeg så meg selv som Tigers rival, ville det ikke yte Tiger rettferdighet, sa Rory McIlroy den han møtte pressen etter tirsdagens innspillsrunde på Augusta National.

 

McIlroy innrømmer at han føler seg mer komfortabel før The Masters enn han har gjort tidligere i sesongen. Han har begynt å vende seg til de nye Nike-køllene, og er kvitt smertene fra visdomstannen som han sier plaget ham i lengre tid. Etter en katastrofal start på sesongen, har han nå en 10. plass og en andreplass på sine to siste starter.

 

– Jeg føler meg veldig komfortabel. Jeg ønsket å skifte ut alle køllene med en gang i stedet for å gjøre det litt og litt. Jeg ønsker å bli ferdig med det og vende meg til de med en gang. Nå føles det veldig bra, og køllene er som en forlengelse av meg selv. Det er slik en golfkølle bør føles.

 

Til tross for McIlroys uttalelser, har ikke Tiger Woods noe problem med å beskrive McIlroy som sin rival. De to har blitt gode venner det siste året, men når de pegger opp fra torsdag til søndag legges alt til side. Nike-duoen innehar de to øverste plassene på verdensrankingen, og er bookmakernes favoritter i forkant av The Masters.

 

– I løpet av karrieren min har jeg hatt en del rivaler. Rory er definitivt denne generasjonens rival. Jeg har hatt Phil Mickelson, Vijay Singh, Ernie Els og David Duval i en rekke år, og nå er det Rory som leder den unge generasjonen, sier Tiger i følge Sky Sports.

 

Utdrag fra McIlroys pressekonferanse