Jevn Tage under par på sisterunden

Eirik Tage Johansen avanserte da han endelig kom seg under par i Frankrike!

Det tok Eirik Tage Johansen 13 hull før første birdie kom for dagen. Før det var spillet hans stabilt og 13 birdies gjorde at han holdt seg stabil rundt 35. plass. Så kom hull 14, og dagens første birdie tikket inn. To hull senere kom enda en birdie og det så ut til at han skulle signere scorekortet med en score under par.

Til tross for bogey på hull 18 kom han seg under par for første gang i turneringen, og 70-runden bragte han 15 plasser oppover resultatlistene.

Dermed endte Stavanger-spilleren på 25. plass totalt og +3 etter 72 hull. Plassen deler han med syv andre spillere.

Dette er Tage Johansens beste resultat så langt i år på Challenge Touren.

Vinneren ble til slutt spanske Jordi Garcia Pinto på -7. Sisterunden hans inneholdt 17 par og én birdie. Tre slag bak endte Carlos Aguilar, også fra Spania.

Runde 3

Eirik Tage Johansen spiller jevnt, men sliter med å få scoren under par. Skal han kunne klatre ytterligere før siste runde må han hanke inn flere birdies.

Johansen er den eneste spilleren fra Norge på Challenge Tour denne helgen, og har i så måte innfridd med å klare cuten. Likevel er han et godt stykke nedover på resultatlisten med scorene 72 -72 – 73, scorer som har tatt ham til fire over par sammenlagt. Han deler 40. plassen før siste runde.

Med tre bogeys og én birdie på sine første ni lå han to over ved runding, og han spilte jevnt siste ni med syv par, en birdie og en bogey på henholdsvis hull 15 og 16. Til tross for sine fire bogeys og to birdies klatret han fire plasser, så vi kan håpe at en runde på par eller bedre får han enda noen plasser oppover etter søndagens runde.

Det er ingen enkel bane de spiller denne uken. Ikke mye vind skal til før det å score nærmest er umulig, påstår noen. Dette ser vi beviset på i toppen, der den spanske lederen Jordi Garcia Pinto leder på -6 etter 54 hull, to slag foran Carlos Aguilar.

Runde 2

To runder på +1 betyr at Eirik Tage Johansen akkurat klarte cuten på ukens Challenge Tour

Tre birdies og fire bogeys blir som dere skjønner +1. En helt ok runde, men det viktigste er Tage klarte cuten og har mulighet til å avansere.

Det er kun tre slag opp til topp 10. Feltet er tettpakket med 58 spillere innenfor fire slag. Spanske Garcia Pinto stakk litt fra i dag med en runde på -6 og har to slags ledelse. Samme mann leder pengelisten på Challenget Tour 2014.

Runde 1

Najeti Hotels et Golfs Open spilles på St Omer GC i Lumbres. Feltet holder bra Challenge Tour-standard. Det ligger €200.000 euro i premiepotten, mer enn de tre foregående turneringene.

Tage startet på hull 10 med birdie. Etter jevn fordeling av birdies og bogey med to av hver rundet han på par. Dagens siste ni hull kunne knapt startet dårligere. Par – dobbel bogey – bogey sendte ham stupende nedover listen. Da viste rogalendingen at det fremdeles bor god golf i ham. To birdies ble plukket på veien inn, og +1 totalt gir en helt grei 46.plass etter åpningsrunden.

Det er to slag opp til topp 20, noe han må sikte seg inn på for å tjene litt penger og klatre fra sin 154.plass på pengelisten. Julien Guerrier fra Frankrike har stukket fra feltet med -6. Fem spillere deler 2.plassen på -3.