Den golfspillende bestefaren på 68 år er oftest enklere å tilfredsstille enn den lovende juniorspilleren, men veien til en flott golfgave er kanskje ikke så lang som mange frykter. Vi skal ikke undervurdere følelsen av at noen setter pris på hobbyen man har og viser at de følger med.

 

Golfkøller

Vi kan strengt tatt dele i to grupper – de som er umulig å kjøpe til og de som blir glad uansett hva man kjøper. Ikke vær redd for å kjøpe køller i gave. Det er vanskelig men ikke umulig til den rette spilleren. Det ble snakket om gjennomsnittsgolferen på 48 år med nesten 30 i handicap på Golfforum. Denne spilleren vil sikkert bli svært glad for en ny hybrid eller putter. For å treffe bra med gave til denne gruppen bør du sjekke flex på skaftet (sjekk utstyret som brukes i dag) og vite hva han/hun trenger eller ønsker seg. Køllen vil ikke være tilpasset etter alle kunstens regler, men det blir allikevel veldig mye golfglede på julaften og når det bærer ut på banen. 

Ikke alle er så opptatt av det siste nye, vi har noen tips som bør være hyggeligere for lommeboken og samtidig ikke står tilbake for noe på kvalitet.

Putter

Cleveland Classic

Never Compromise Sub30

TaylorMade Est.79

 

Wedge

John Letters Black

Callaway Jaws

For jern, hybrid, fairwaywood og driver er det noen merker som er mer aktuelle enn andre. Callaway skifter ut veldig mye, Razr X og Razr Fit er verd å se på nå. Hele serien til Cobra AMP skal det også være mulig å få bra pris på, det samme med Nike VRS og Pro Cavity jern. TaylorMade er litt sent ute med avsløring av nyheter, men R11S og kanskje etter hvert RocketBallz fortjener et ekstra blikk på handlerunden. 

Vi har med vilje ikke tatt med det siste nye i denne lille oversikten. RocketBladez og Titleist 913 står sikkert på noen lister, men vårt fokus har vært på den gode gaven for den vanlige golferen.

TaylorMade R11S - glimrende driver til god pris fram mot jul.

 

Bag

Et sted må vi jo ha køllene våre. Vanntett bag er vårt tips til en strålende julegave. De er utrolig bra å ha på våte dager men fungerer jo like bra ellers også. Det er en del modeller på markedet, Callaway og Titleist er trolig lettest å få tak i. Vi likte Sun Mountain H2NO veldig godt da vi testet den. Aktuelle produkter er;

Callaway Aqua Dry

Titleist StaDry

Sun Mountain H2NO

Mizuno Aerolite WP

Et rimelig alternativ til den ivrige golferen er en «sunday» eller «pencil» bag. Disse kommer oftest uten føtter og er kjempefin når man skal ha med noen få køller på trening eller bare gå en kjapp, lett runde. De fleste merkene har en slik bag i kolleksjonen og de er ganske rimelige.

Sun Mountain H2NO - en svært god vanntett bag.

 

Golfballer

Her er det ekstreme forskjeller. Noen spiller kun med en type ball. Da er det jo egentlig enkelt – bare finn ut hva det er de liker. De aller fleste spiller på det som er tilgjengelig. Og ikke minst ganske rimelig. Skal du kjøpe som gave passer det kanskje ikke så godt å gå for de rimeligste TopFlite XL 2000. Det er gode priser på utgående modeller for tiden så her kan det lønne seg å sjekke både nettbutikker, golfbutikker og proshoper. Noen kvalitetsballer dere kan finne til hyggelig pris;

 

TaylorMade Penta TP3

Callaway Hex Chrome 

Nike One Tour D

Callaway, Nike, TaylorMade, Bridgestone, Srixon og Titleist lager alle gode baller i de fleste prisklasser. 

 

Vi spurte Golfshopen/golfshopen.no om hva de forventer å selge mye av i julehandelen. På listen deres står Callaway Razr Fit, reisebager, Voice Caddie GPS, Pargate lasere, GPS produkter fra Garmin og puttematter.

– Det hender stadig at kunder ringer oss om julegavetips og da får da gode tips. Mange kjøper også gavekort da golfere er meget bevisste og vet selv hva de ønsker.

 

Golfklær og sko

Frykter du feil stil og størrelse kjøper du lokalt. Er du sikker kan netthandel være supert. Vi har ingen spesielle anbefalinger på golfklær, det er så utrolig mye på markedet at det er nesten umulig å peke ut noe. Det samme gjelder sko, en vare som er grei å kjøpe hvis man vet størrelse og merke og som finnes i enormt stort utvalg. I stedet for å foreslå produkter har vi noen tips til nettsider med godt utvalg av klær og sko.

 

www.trendygolf.com

www.function18.com

www.golfposer.com

www.fairwaystyles.com

www.bunker-mentality.com

www.criquet.com

www.golf4her.com

www.truelinkswear.com

www.kikkor.com

www.zalando.no

www.subseventy.co.uk

 

 

Vi gir oss ikke med julegavene etter disse to artiklene. Neste gang får dere tips om de litt uvanlige gavene – skjeletthansker, sokker til køllene og bukser med fyrverkeri!