Espen Kofstad stod opprinnelig på deltagerlisten til Barclays Kenya Open i Nairobi, som slår i gang torsdag, men nylig forsvant navnet hans fra listen. 31-åringen fra Oslo GK har slitt med småskader i vinter og føler seg ikke klar for turneringsspill riktig ennå.

– Har ikke blitt klar. Det har vært en litt kjip vinter, men jeg starter å spille i Tyrkia, skriver han kort på en tekstmelding til Norsk Golf.

Espen Kofstad utsetter sesongstarten til Tyrkia i slutten av april. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Senere på dagen skrev han på sin offisielle Facebook-profil:

– I dag skulle jeg vært i Kenya for årets første Challenge Tour, men oppladningen i vinter har ikke gått som planlagt, og jeg har valgt å utsette sesong start til Challenge-touren drar til Tyrkia om en måneds tid. Innen den tid har jeg forhåpentligvis fått nok tid på gress til at jeg kan føle meg trygg på spillet og klar til turnering.

Kofstad har i utgangspunktet arbeidstillatelse på European Tour i 2018, nivået over Challenge Tour, men hans begrensende kategori gjør at han bare får spilt et fåtall turneringer. Etter flere sesonger preget av skader i både rygg og håndledd er han avhengig av å spille seg i form, og i januar sa han til Norsk Golf at han i stedet har bestemt seg for å prioritere et fullt Challenge Tour-program i 2018.

I ukens Barclays Kenya Open blir det opp til Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og veteranen Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) å forsvare norsk ære.

Krogh Johannessen har lagt bak seg to blytunge sesonger på Challenge Tour, men fant tilbake formen for alvor i fjor høst. Han fornyet Challenge Tour-kortet i Q-School-finalen i Spania i november – sammen med Eirik Tage Johansen. Krogh ser også ut til å ha tatt med seg det gode spillet videre til årets sesong. Han har benyttet den lange turneringspausen på Challenge Tour til å holde formen ved like på Nordic League, der han endte med tre topp-5-plasseringer på fire turneringer – inkludert hans tredje seier i karrieren.

Det er også knyttet stor spenning til hvordan Jarand Ekeland Arnøy kommer til å gjøre det i sin første fulle sesong som Challenge Tour-spiller. Bergenseren startet fjoråret på Nordic League, men utnyttet de wild-cardene han fikk til Challenge Tour, til det fulle. Med to andreplasser på rad i høst sikret han Challenge Tour-kortet for 2018, og han avsluttet året på en sterk 44.-plass på pengelisten.

Turneringsinfo Barclays Kenya Open