Det oppsiktsvekkende bildet har de siste dagene «gått viralt», og har de siste dagene gått verden rundt på nettet. Bildet har blitt et symbol på velferdsgapet mellom de nord-afrikanske landene og Europa.

 

I forgrunnen står to av The Club Campo de Golf medlemmer klare til å slå ut. Bak de to damene forsøker desperate afrikanske innvandrere å klatre over et seks meter høyt piggtrågjerde.

 

Bildet er tatt på grensen mellom Marokko og den selvstyrte spanske enklaven Melilla, og viser noen av de tusenvis av afrikanerne som hvert år forsøker seg på den livsfarlige ferden over det bevoktede gjerdet. Skjult av buskene på bildet står spanske vakter for å forhindre flyktningene å komme over på andre siden.

 

Innvandrerne har i månedsvis levd i en provisorisk inngjerdet bebyggelse, ikke langt unna golfbanen. I følge The Guardian forsøkte 200 stykker å komme seg over gjerdet onsdag, men bare 20 av dem lyktes. Rundt 70 personer ble værende fast på toppen av gjerdet i timesvis.

 

Alt mens golfrundene gikk sin vante gang på Club Campo de Golf.

 

– Det virket som en bra mulighet til å ta et symbolsk bilde. Bildet reflekterer situasjonen, forskjellene og styggedommen som eksisterer her, sier fotograf Jose Palazon fra menneskerettighetsgruppen PRODEIN til avisen El Pais, i følge The Guardian

 

På onsdag la han ut bildet på sin Twitter-profil, med den tilhørende teksten:

 

«Innvandrere på gjerdet, utvisninger og en runde golf. Bare i Menilla»

 

Les mer om bakgrunnen for bildet og situasjonen i Afrika her