Det er gode nyheter for hans kamp om å sikre topp-20-plasseringen på Challenge Tour-rankingen som gir europatour-opprykk ved sesongslutt:

Krogh er syv under par etterhalvspilt turnering og delt 3.-plass, tre slag bak lederen Ricardo Gouveia. Det gjør at han i skrivende stund ligger an til å hoppe fem plasser på Challenge Tour-rankingen til 17.-plass. 

Med kun én turnering igjen av sesongen etter denne uken vil et slikt resultat sannsynligvis være nok til å sikre europatour-kortet for Team Norway-spilleren.

Etter å ha åpnet turneringen med en sterk 66-runde tirsdag ble det en tung start på onsdagens andrerunde med tre bogeyer, to birdier og fire par på front nine. Med birdie på hull 2, hans 11. for dagen kom han tilbake på par igjen, før dagens store høydepunkt kom på det 3. par 3-hullet: Krogh slo ballen rett i koppen, hans syvende HIO i karrieren og hans andre på tre uker, og løftet ham opp fra 7.- til 3.-plass i et jafs. 

Krogh har selskap på tredjeplass av Jarand Ekeland Arnøy, og dermed skal de to kompisene spille med hverandre på tredjerunden. Arnøy har gått runder på 68 og 67 slag, bare dager etter at bergenseren sikret sin femte topp-10-plassering i karrieren etter sin laveste Challenge Tour-runde noensinne.

Espen Kofstad deler 27.-plassen på -1. Han er for øvrig allerede sikret europatour-opprykk.