Det var Sergio Garcia som startet dagen med en ledelse på ett slag, men med en skuffende 73-runde starter han nå søndagen fire slag bak Kuchar, sammen med Cameron Tringale.

 

Garcia, som gikk en feilfri 65-runde dagen før, ble henvist til tilskuerplass da hans spillepartner for dagen Kuchar leverte bunnsolid golf. Kuchar gikk på fire under par, med dagens eneste bogey da han treputtet det 18. hullet.

 

– Det var en nedtur å treputte hull 18. Jeg mistet kontroll på hastigheten, men i det store og det hele puttet jeg bra i dag. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg spilte, sier Kuchar til pgatour.com.

 

Kuchar jakter sin syvende PGA Tour-triumd, og hans første siden fjorårets WGC-Accenture Match Play. Han endte på fjerdeplass i forrige ukes Valero Texas Open, etter å ha vært i delt ledelse med ni hull igjen av turneringen.

 

 

 

 

 

 

Runde 2

 

Mens Phil Mickelson ikke klarte å følge opp de lave scorene, steg Sergio Garcia opp og overtok ledelsen.

Garcia har spilt bra golf hele sesongen, og har enda ikke vært noe dårligere enn nummer 16 i år. Han har ingen majorseier heller, og en seier i Houston denne helgen hadde virkelig gitt ham et boost.

 

– Det er ganske tydelig at jeg føler meg bra, sier Garcia til tourens nettsider.

 

Ja, det er tydelig. En 65-runde tyder på at han gjør ting riktig. Med den runden på fredag klatret han syv plasser og ligger nå slaget foran Matt Kuchar. Sergio startet på hull 10 og hadde en suveren åpning. På hull 12 startet moroa for fullt og han klinte til med birdie-eagle-birdie. Spanjolens eagle kom etter at han slo sitt 282 yard lange andreslag til 5 fot fra flagget!

 

Også på hans siste ni bød han på en lignende oppvisning; tre birdies på rad på hull 3, 4, og 5, og uten så mye som en bogey ligger han nå i en flott posisjon før ”moving day”.

 

Matt Kuchar lå likt med Garcia etter birdie på hull 17. Så havnet han i bunkeren på det 18. hullet og måtte ta til takke med bogey. Dermed ligger Kuchar alene på 2. plass og slaget bak Garcia etter sin 67-runde.

 

Phil Mickelson klarte ikke å følge opp med en runde på 60-tallet. Til tross for fire birdies måtte han også ta til takke med to bogeys og ligger på 9. plass,  seks slag bak førsteplassen.

 

 


 

 

Runde 1

Da Shell Houston Open startet var det med Phil Mickelson på første tee, men det var ikke sikkert han kom til å spille. Nå bekrefter han også at det blir Masters-spill i neste uke.

I Valero Texas Open i forrige uke strakk han en muskel i ryggen som førte til at han måtte trekke seg fra resten av turneringen. Da var det usikkert om han kom til å spille i Houston denne uken, og også the Masters hang i en tynn tråd. Nå ser det imidlertid ut som om kroppen er i fin form og ”Leftie” kan se frem mot to fantastiske uker med turneringer.

 

Jeg føler meg mye bedre. Jeg reiser med en lett terapimaskin jeg begynte å bruke med en gang jeg fikk den. Det har ført til at det nå ikke gjør vondt, det føles bare ut som om jeg er støl etter en treningsøkt, forteller Mickelson til PGA Tourens nettsider.

 

Den første runden av helgens PGA Tour-turnering så ut til å gå tilnærmet smertefritt. Selv om han måtte tøye litt underveis var det ingen klare tegn til smerte, og han gikk 68-runden sin bogeyfritt. Desto mer imponerende var det at hele gruppen hans også spilte bogeyfrie runder. Keegan Bradley slo til med en 66-runde, mens Webb Simpson kom inn med 68 slag, tilsvarende Mickelsons runde.

 

Dermed deler Simpson og Mickelson 18. plassen sammen med åtte andre spillere, mens Bradley er slaget bak teten på tredjeplass.

 

Lederen i Texas er Bill Haas og Charley Hoffmann. Haas imponerte med sin 65-runde og har nå satt seg i god posisjon for veien videre. Torsdagens runde besto av seks birdies, en eagle og en ensom bogey.

 

– Jeg føler jeg henger med og spiller greit. Jeg føler jeg er nære og gjør en del bra ting der ute, sier Haas.

 

Også Hoffmann hadde en bogeyfri førsterunde. Han får ikke spille the Masters til uken med mindre han vinner i Houston denne helgen.