Lofoten var nominert til verdens beste nye bane, sammen med The Bluffs Ho Tram Strip i Vietnam, Palm Garden Golf Club i Malaysia og TPC at Baha Mar på Bahamas. Der var det til slutt The Bluffs Ho Tram Strip i Vietnam som stakk av med seieren.

18-hullsbanen i Lofoten åpnet i sommer. Banen har så langt i år hatt over 3000 besøkende, en dobling fra fjoråret, skriver NRK. Daglig leder, Frode Hov, sier ambisjonene er langt høyere enn som så:

– Vi forventer en ny dobling av antall gjestespillere neste år med opp mot 6000 besøkende, og arbeider for at vi, i løpet av en fem-års periode, vil ha et besøkstall på virka 25 000, sier Hov til NRK

I kåringen av Norges beste golfbane ble Kongsvinger GK valgt som vinner, foran Bjaavann GK, Kragerø GK, Kvinesdal GK, Losby GK, Meland GK, Miklagard Golf, Oslo GK og Stavanger GK. World Golf Awards ble startet opp i 2014. Dette er andre år på rad de kårer Kongsvinger til Norges beste.

I kategorien «Norges beste golfhotell» vant Kragerø Resort foran Losby Gods, Radisson Blu Resort i Trysil og Utsikten Hotell. Ola Axelssons Golfreiser ble kåret til «Norges beste turoperatør», foran DinGolfReise, Golf Plaisir, Golf Travels, Grappa Group og SponsorLink.

Hva som er landets beste golfbane er et hett debattema blant norske golfere. Noen få baner er faste gjengangere på de ulike rangeringene, men nøyaktig hvilken bane som innehar plassen på tronen varierer mye.

I Rolex Golf Guide, også kjent som «golfbane-bibelen», er fire norske baner med i kåringen over verdens 1000 beste golfbaner, men Kongsvinger er ikke en av dem.

Rolex Golf Guide, eller Peugeot Golf Guide som den het tidligere, har Bogstad og Miklagard på delt førsteplass av de norske banene, foran Moss & Rygge og Bjaavann.

Hos den uavhengige nettsiden Top 100 Golf Courses er det Miklagard som topper listen over Norges beste, foran Oslo GK og Kongsvinger.