– Det var snakk om mellom åtte og ni kilometer. Avgjørelsen er hundre prosent riktig. Det var det ingen tvil om, sier Rolf Karlsen i Norges golfforbund.

Turneringen på Moss & Rygge golfklubb ble nemlig preget av lyn og torden, og da runde tre var i ferd med å nærme seg halvspilt, så ikke arrangøren Norges golfforbund noen annen utvei enn å avblåse tredje runde, og kåre vinnere basert på runde 1 og 2.

– Å blåse av turneringen på et slikt tidspunkt, som fører til andre vinnere enn de som leder turneringen akkurat da, er selvfølgelig kjedelig, men det er slik konkurransebestemmelsene er. En ikke fullført runde er ikke en tellende runde. Det var overhodet ingen tvil om at spillet måtte stoppes. Prosedyrene er fulgt, og det er helt riktig å blåse av.

(saken fortsetter under bildet)

Oscar Bach vant gutter 19-klassen. (Foto: Rolf Karlsen, Norges golfforbund)

Kåret vinnere etter to runder

I gutter 19-klassen var det Oscar Bach (Oslo GK) som ledet turneringen etter to runder (-5), med klubbkamerat Michael Mjaaseth slaget bak, og Rune Bøkeid (Oppegård) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy) på delt tredjeplass. I jenter 19-klassen ledet Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) tre slag foran Sofie Bindner Engeseth (Oslo) og Mia Sandtorv Lussand (Fana) ytterligere ett slag bak.

Ettersom turneringen ble blåst av tidlig søndag ettermiddag, ble lederne etter runde to, også stående igjen som vinnere, uavhengig av hvordan runde tre utviklet seg.

(saken fortsetter under bildet)

Vilde Marie Nystrøm vant jenter 19-klassen. (Foto: Rolf Karlsen, Norges golfforbund)

I gutter 15-klassen vant Daniel Werner Nilsson (Oslo GK) foran Henrik Kleivenes (Stavanger GK) og Emil Børrestuen Herstad (Losby). Jenter 15-klassen ble vunnet av Nova Sofia Siljander (Stavanger GK). På plassene bak fulgte klubbvenninne Pia Eide og Hedevig Anna Braastad-Huth (Fana).

– Flere var litt skuffet

Overfor Norsk golf erkjenner Karlsen at avgjørelsen falt noen spillere tungt for brystet, spesielt de som spilte godt på søndag.

– Det er et par spillere som hadde spilt bra på sisterunden som blir litt skuffet, men det hører med til spillet. Dette er utendørs idrett, og spillernes sikkerhet går alltid foran.

(saken fortsetter under bildet)

Vinneren av gutter 15-klassen: Daniel Werner Nilsson. (Foto: Rolf Karlsen, Norges golfforbund)

– Det var ikke mulig å spille videre på et senere tidspunkt?

– Vi forhørte oss litt, men det var mer vær på vei. Det var ikke lenge siden det var flere nedslag innenfor sikkerhetssonen. Med tanke på at vi spiller 27 på lørdag og 27 runder på søndag, er vi allerede pressa på tid. Det er flere som skal ut på lang tur hjem, sier Karlsen.

(saken fortsetter under bildet)

Nova Sofia Seljander vant den yngste jenteklassen med minst mulig margin. (Foto: Rolf Karlsen, Norges golfforbund)

Årets siste Srixon tour spilles på Vestfold GK 25. til 27. september.

Resultatliste