Lyn og torden stoppet Srixontour: – Det var ganske nært

Oscar Bach og Vilde Marie Nystrøm vant de eldste klassene i årets nest siste Srixon tour, da værgudene spilte avgjørende rolle.

– Det var snakk om mellom åtte og ni kilometer. Avgjørelsen er hundre prosent riktig. Det var det ingen tvil om, sier Rolf Karlsen i Norges golfforbund.

Turneringen på Moss & Rygge golfklubb ble nemlig preget av lyn og torden, og da runde tre var i ferd med å nærme seg halvspilt, så ikke arrangøren Norges golfforbund noen annen utvei enn å avblåse tredje runde, og kåre vinnere basert på runde 1 og 2.

– Å blåse av turneringen på et slikt tidspunkt, som fører til andre vinnere enn de som leder turneringen akkurat da, er selvfølgelig kjedelig, men det er slik konkurransebestemmelsene er. En ikke fullført runde er ikke en tellende runde. Det var overhodet ingen tvil om at spillet måtte stoppes. Prosedyrene er fulgt, og det er helt riktig å blåse av.

(saken fortsetter under bildet)

Kåret vinnere etter to runder

I gutter 19-klassen var det Oscar Bach (Oslo GK) som ledet turneringen etter to runder (-5), med klubbkamerat Michael Mjaaseth slaget bak, og Rune Bøkeid (Oppegård) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy) på delt tredjeplass. I jenter 19-klassen ledet Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) tre slag foran Sofie Bindner Engeseth (Oslo) og Mia Sandtorv Lussand (Fana) ytterligere ett slag bak.

Ettersom turneringen ble blåst av tidlig søndag ettermiddag, ble lederne etter runde to, også stående igjen som vinnere, uavhengig av hvordan runde tre utviklet seg.

I gutter 15-klassen vant Daniel Werner Nilsson (Oslo GK) foran Henrik Kleivenes (Stavanger GK) og Emil Børrestuen Herstad (Losby). Jenter 15-klassen ble vunnet av Nova Sofia Siljander (Stavanger GK). På plassene bak fulgte klubbvenninne Pia Eide og Hedevig Anna Braastad-Huth (Fana).