20-åringen kunne dermed juble for karrierens fjerde seier på Europatouren, etter å ha slått tidligere vinner Simon Khan og Mark Warren i omspill.

 

– Det har vært en utrolig uke. Dette stedet og denne turneringen har alltid føltes ekstra spesielt for meg. Jeg er verdens lykkeligste mann akkurat nå, sa italieneren etter seieren i Europatourens største turnering.

 

Selv om han omtaler seg selv som mann, er han fortsatt bare gutten i kollegaenes øyne. 23 år gamle Rory McIlroy skrev på sin Twitter-profil etter runden:

 

– Store gratulasjoner til Matteo Manassero! Får meg til å føle meg som en gammel mann. Fenomen, skriver han.

 

Alejandro Canizares startet avslutningsrunden med en ledelse på ett slag, men det var Lee Westwood som virket som den farligste utfordreren tidlig på dagen da han gikk opp i en ledelse på to slag med tre birdies på rad på front nine.

 

Engelskmannen var ti under par ved runding, en score som ville holdt til omspill om han avsluttet back nine på par. Men Westwood kollapset totalt. Med bogey på det 11. og 14., samt en dobbel på det 12 ødela hans håp om seier. 40-åringen har nå gått 20 år på Wentworth uten å kunne løfte trofeet.

 

– Jeg sliter litt med svingen for tiden, og det blir avslørt når presset bygger seg opp. Hovedproblemet er at jeg ikke har et trygt slag jeg kan bruke mye. Det er noe jeg jobber med. Nærspillet var bra, men jeg slet litt på greenene.

 

Les også: Frihelg for Kofstad

 

I likhet med Westwood startet også Manassero front nine bra, med fire birdies før runding. Han klarte å svare på bogeyen på det 11 med birdie på det 13, før han avsluttet runden med to par.

 

I playoff ble Mark Warren slått ut på det første hullet etter å ha sendt utslaget i skogen. Dermed stod det mellom Manassero og den tidligere vinneren av turneringen Simon Khan. Spillerne måtte gå fire omspillshull før det hele ble avgjort: Khan sendte utslaget i vannet, og Manassero kunne enkelt toputte for seier.

 

Med seieren klatrer Manassero opp til topp-30 på verdensrankingen, og slipper også å reise til Walton Heath mandag morgen hvor han skulle spille U.S. Open-kvalifisering sammen med blant annet Espen Kofstad. Søndagens seier sikret ham en plass på Merion, og også de neste tre utgavene av The Open Championship.

 

Og sjekken på seks millioner kroner kommer nok godt med også.

 

Les også: Wozniacki og Riise fikset Riise til pro-am