Marita viste seg frem i Tyrkia

Norge hevet seg i VM-avslutningen.

Av: Erik Pettersen:

Det norske damelaget endte på 19.-plass i VM i Tyrkia, og løftet seg ett hakk fra gårsdagens foreløpige 20. plass. Dagens score var én under par, godt hjulpet av Marita Engzelius´svært gode siste runde på 69 slag.

Søndagsrunden gjennomførte hun uten mange feil. Én bogey og fire birdies hjalp både henne og laget til å klatre på resultatlistene. Individuelt ble likevel Tonje Daffinrud beste norske på 32. plass med +3, Marita Engzelius kom på delt 33, ett slag bak.

Årets VM-tittel gikk til Lydia Ko, den 15 år gamle jenta fra New Zealand som tidligere i år ble tidenes yngste LPGA Tour-vinner. Hun endte på -14, og utklasset feltet med åtte slag ned til den finsk-spanske duoen som delte sølvet.

Totalscoren til de norske jentene i lag-konkurransen var +6, 19 slag bak de suverene jentene fra Sør-Korea som vant med -13.

Nicoline Engstrøm Skaug spilte tidvis solid denne helgen men med to runder ni over par, er det vanskelig å hevde seg i toppen. Totalt endte hun 22 slag over par, på en delt 106. plass.

Se alle resultater her:

Leaderboard Lag-VM kvinner

Leaderboard individuelt

Runde 3

Igjen var det Tonje Daffinrud som leverte best av de norske jentene i lørdagens tredje runde i VM for kvinner i Tyrkia. Hun gjennomførte sin runde på 73 slag, og ligger nå på 24. plass. Marita Engzelius er Norges nest beste i sammendraget på delt 55. plass, med 7 over par totalt etter en 76-runde på lørdag.

Daffinrud spilte en svært stabil runde med to birdies, og bare én bogey, men en lei dobbeltbogey hindret klatring på tabellen. Totalt ligger hun ett slag over par, og selv om det kan bli vanskelig å klatre helt til toppen av pallen søndag, så er en topp 5-plassering innenfor rekkevidde dersom hun spiller god golf søndag. Før siste runde har Daffinrud fem slag opp til duoen som deler femteplassen.

Hennes og Nicoline Skaugs 75-runde ble tellende for Norge i lag-konkurransen. Jentene falt en plass til 20. i sammendraget. Totalt er Norges beste jenter 7 slag over par, 18 bak Sør-Korea som leder på -11.

–  Banen er veldig krevende, og hver miss gjør at du må slite hardt for å redde par eller bogey.  Dette er en bane som krever fokus hele tiden. Scorene vi presterer her nede er ok, men ikke mer enn det. For å komme høyt opp i et mesterskap så må vi våge å være så bra man kan. Det vil si å tro på det man gjør og agere deretter! Vi ligger nå på 20. plass og det er veldig jevnt foran oss.  Det er bare 7 slag opp til topp 10, så i morgen er målsetningen å våge å gi alt av seg selv i hvert slag. Det vil si å ta tøffe beslutninger, tro på dem og stå for dem. I morgen skal vi oppover listen. Vi har et veldig bra lag i mine øyne, med tre spillere som kan levere på golfbanen, sier landslagstrener Jonas Lilja etter den tredje runden i lag-VM.

– – – – –

Runde 2

Tonje Daffinrud var dagens norske navn i Tyrkia fredag. Med en sterk andrerunde på 70 slag, to under par, leverte hun ukens første norske runde under par. Med stabile tre birdies, kun en bogey og resten par klatret hun opp til en delt 19. plass individuelt, på par totalt og fem slag bak lederne Hyo-Joo Kim og LPGA-stjernen Lydia Ko.

For Nicoline Skaug og Marita Engzelius ble det begge 73-runder. Det holder til 38. plass så langt for Engzelius, tre slag bak Daffinrud, mens Skaug deler 92. plassen på ti over. Sammenlagt klatret de fra 19. til 16. plass i lagkonkurransen.

Norge ligger nå tre over par sammenlagt, og deler 16. plassen sammen med Irland og golfstormakten USA. Sør-Korea har gått opp i en overlegen ledelse, og tar sikte på å bli det første laget til å forsvare trofeet på over 20 år. Koreanerne leder med fem slag på Tyskland, Canada, Japan, Australia og New Zealand som deler 2. plassen.

– Rød totalscore i dag! En bra norsk dag i Tyrkia. Tonje satte opp tempoet direkte, og etter sin birdie på hull 3 var hun aldri dårligere enn -1. Nicoline hadde en litt tøffere start med to bogeys, men tok raskt kontroll over sitt spill. Tross en mistet ball i et tre gikk hun -1 på de neste 16 hullene. For Marita ble dagen en slitedag, med bare fem fairwaytreff og syv greentreff. +1 er en fantastisk score, og viser hvor mye holdning har å si i denne idretten. Jeg synes jentene gjør en bra jobb i dag på New Course. Målet med dagen var å forbedre greentreff-statsen fra i går, noe vi lykkes med. Å klare det målet er viktig, man ser direkte at spillerne får en annen trygghet. Imorgen er det troligvis Old Course som gjelder, og da gjelder det å fortsette å fylle på med energi så vi orker å holde fokus som en gruppe under samtlige slag, oppsummerer landslagstrener Jonas Lilja dagen overfor Norsk Golf.

– – – – –

Runde 1

De norske jentene ligger på 19. plass etter åpningsdagen av lag-VM for kvinner i Tyrkia.

Med en sammenlagtscore på fire over par, har Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Marita Engzelius (Oslo GK) og Nicoline Skaug (Oslo GK) nå syv slag opp til teten etter første runde i Tyrkia.

Den okkuperes av Sverige, som leder med ett slag på Latvia, og to foran Canada, Japan, Tsjekkia, Spania og New Zealand.

Spillerne skal gjennom fire runder fordelt på Gloria Golf Clubs New og Old Course denne uken i Belek. Det er de to beste scorene fra hvert lag som blir tellende på totalsummen, og det var Engzelius og Daffinrud som ble de norske bidragsyterne torsdag.

De åpnet begge med runder på to over par, og deler 41. plassen, fem bak lederne Becky Harries (Wales) og Daniela Holmqvist (Sverige). Tyngre skulle det gå for Nicoline Skaug, som med sine ni over par befinner seg helt nede på 124. plass.

Tidenes yngste LPGA Tour-vinner, 15 år gamle Lydia Ko er også med i feltet, og er ikke overraskende med i toppen og kjemper. Med -2 totalt ligger puster hun lederne i nakken.

– Bra første dag på den mer utslagsgivende banen for jentene i dag. Banene er veldig ulike, så vi velger å se at vi er på 8. plass av 27 lag som spilte Old Course i dag. Jentene beskriver selve dagen som en sliterdag. Dette er virkelig en bane der det gjelder å holde fokus hele tiden, og kjempe på. Laget traff til sammen 85 prosent av fairwayene, noe som er fantastisk bra. Mange av vanskelighetene her er fa tee. Dessverre traff vi bare 56 prosen av greenene, og dette må vi revansjere i morgen!, oppsummerer landslagstrener Jonas Lilja dagen på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil. https://www.facebook.com/pages/Norwegian-Golf-Team/126387247430306

Det er et rekordstort felt i årets VM, med hele 53 land på deltagerlisten. Syv lang er med før første gang – Bosnia og Herzegovina, Estland, India, Polen, Serbia, Tunisia og Ukrainia. Vinnerlaget for æren av å beholde Espirito Santo-trofeet i to år frem til neste mesterskap. Sør-Korea er regjerende mestere, og satser på å bli de første til å vinne to på rad siden USA vant i 1988 og 1990. Korea deler 8. plassen på par etter første dag.

Norge endte på 23. plass sist gang lag-VM ble arrangert i Argentina i 2010.