Torsdag fortsetter Rory McIlroy jakten på sin første majortriumf på syv år og hans femte totalt i det som blir hans tolvte opptreden i The Open Championship.

Samtidig skal Viktor Hovland delta i turneringen for første gang i håp om å kjempe om sin aller første majorseier.

Det blir etter alt å dømme ikke hans eneste store debut denne sesongen, for om to uker braker Ryder Cup løs, og Hovland ser ut til å bli et av de sterkeste kortene på det europeiske laget.

Det synes også Rory McIlroy.

– Jeg har fortalt ham at hvis han skal forsøke å finne en partner, vil jeg rekke opp hånda for å hjelpe ham. Jeg gleder meg til å være på lag med ham i september.

– Viktor kommer til å bli en nøkkelspiller for det europeiske laget i lang tid fremover. Jeg har virkelig blitt imponert over ham og hvordan han har spilt. Det han har oppnådd som proff allerede, er virkelig, virkelig imponerende. Han er åpenbart en fantastisk ung spiller, bare 23 år gammel, og han har en lys fremtid. Å ha en slik spiller på det europeiske laget kan bare hjelpe.

(Artikkelen fortsetter under)

DUBLIN, OH – JUNE 04: Viktor Hovland (NOR) chats with Rory McIlroy (NIR) as they wait to putt on the green on 9 during the Memorial Tournament Rd2 at Muirfield Village Golf Club on June 4, 2021 in Dublin, Ohio. (Photo by Ken Murray/Icon Sportswire via Getty Images)

Les også: Ryder Cup-helten hyller Hovland

McIlroy føyer seg dermed inn i rekken av spillere som har lovpriset Hovland før årets Ryder Cup. En annen som har skrytt mye av ham, er Ryder Cup-legenden Ian Poulter

– Han kommer 100 prosent sikkert til å være på laget, og jeg må også sørge for at jeg kommer med på laget. Og for å være mer eksakt: han kommer til å være et fantastisk tilskudd til laget. Han er en spiller i verdensklasse. Han er ung, og han er sterk. Han kommer til å være ryggraden i det europeiske laget i mange år fremover, sa Poulter i februar.

Europa har vunnet Ryder Cup syv av ni ganger siden årtusenskiftet. USA vant imidlertid forrige gang de hadde hjemmebanefordel på Hazeltine National, og den skal de også forsøke å utnytte på Whistling Straits fra 24. til 26. september. Der er det ventet at banen vil bli satt opp for å passe spillestilen til de langtslående amerikanske spillerne.

Rory McIlroy bekymrer seg ikke for at Hovland kommer til å være blant dem som ikke vil finne seg til rette i Ryder Cup-settingen i USA:

– Ettersom han har spilt på college og tilbragt hele karrieren på PGA-touren, er han vant til å spille i USA, så det er ikke slik at han kommer til å bli overveldet av noe der under Ryder Cup.

Se McIlroy prate om Hovland i klippet under.

NB! Hovland slår ut på førsterunden av The Open klokken 08.41 norsk tid torsdag. På denne linken finner du alt du trenger av praktisk info før turneringen starter.