«Hvis jeg fikk gå caddie en en gjennomsnittlig spiller, føler jeg virkelig at jeg kunne kutte fem til ti slag fra scoren veldig lett».

Det hevdet Rory McIlroy da han nylig ble intervjuet av pro Piers Ward for å dele sine beste golftips til «Me and My Golf» i forbindelse med lanseringen av TaylorMades nye Stealth-driver.

Og tipset handler verken om svingtips eller å ta flere protimer, men om å innse hva som er dine begrensninger.

– Jeg tror at effektiv golf kan være ganske kjedelig i folks hoder. Du bør alltid slå det slaget som du vet du klarer å gjennomføre minst åtte ganger av ti. Altfor ofte ser jeg amatører spille utenfor sin egen komfortsone og prøver å slå slag som de har lyst til å klare, i stedet for å holde ballen i spill. 

– Hvis flere hadde håndtert valgene sine bedre, ville de scoret lavere, sier McIlroy, som har spilt med maaange amatører opp gjennom årene i forbindelse med pro-am-runder før hver eneste turnering.

– Ja, noen ganger er det morsomt å prøve seg på slag som du kanskje klarer å slå, men jeg tror det er enda morsommere å bare gå lave scorer. Det handler om å håndtere ditt eget spill litt bedre, sier McIlroy.

Nord-irens seier i Wells Fargo Championship i fjor vår var et godt eksempel på at han holdt seg innenfor komfortsonen da han kjempet om seier. Etter et skjevt utslag på turneringens siste hull havnet han i en ukomfortabel posisjon i roughen i en kraftig helling og med vann rett ved siden av. Skulle han prøvd seg på det slaget, ville han vært langt utenfor komfortsonen sin. Derfor bestemte han seg for å bite i det sure eplet, droppet til en bedre posisjon, og kom seg av gårde med en bogey.

Det holdt til seier med ett slags margin.

– Harry (Rorys caddie journ. anm.) var fantastisk der ute den dagen. Jeg stod klar med lob-wedgen og skulle prøve meg, men han ba meg å ta et steg tilbake og tenke meg om en ekstra gang. Han roet meg ned og fikk meg til å tenke på hva som var det beste stedet å slå tredjeslaget mitt fra, forklarer Rory.

Og når selv en av verdens beste spillere velger det trygge fremfor det spektakulære, burde nok du gjøre det samme.

Se hele intervjuet med Rory under.