Denne uken har Rory McIlroy muligheten til å gjøre det bare Jack Nicklaus, Tiger Woods, Ben Hogan, Gary Player og Gene Sarazen har gjort før ham i moderne tid:

Vinne «the career grand slam».

Rory McIlroy sier til Norsk Golf at han ikke er langt unna å finne tilbake til den samme formen som sommeren 2014, da han vant sin tredje og fjerde major:

Momentum er den største forskjellen på spillet mitt da og nå. Jeg surfet på en bølge av selvtillit

Rory McIlroy til Norsk Golf

– Det er ikke mye som skiller spillet mitt nå og da. Jeg vant en turnering på et veldig viktig tidspunkt våren 2014, som gjorde at jeg tok med meg mye selvtillit til sommeren. Det var små tilfeldigheter på riktige tidspunkt som gjorde at alt plutselig klaffet. Momentum er den største forskjellen på spillet mitt da og nå. Jeg surfet på en bølge av selvtillit.

– Jeg jobber med å komme meg tilbake til den tilstanden. Spillet mitt er der jeg ønsker å være. Det er ikke stor forskjell på spillet mitt nå fra 2014, forklarer verdenstreeren til Norsk Golf.

Han innrømmer at han er overrasket over at den grønne jakken fortsatt gjenstår i samlingen.

– Banen passer min spillestil og kvaliteter veldig bra. Jeg slår langt og høyt. Det som har holdt meg tilbake i karrieren, og spesielt her på Augusta, er puttingen, sier en selvransakende McIlroy. 

Roligere forberedelser

En avslappet Rory McIlroy koste seg under tirsdagens innspillsrunde med Jamie Donaldson, Bernd Wiesberger og Matthew Fitzpatrick. (Foto: Getty Images)

Fjerdeplassen i fjorårets turnering var McIlroys beste plassering i The Masters. I år har han gjort noen vesentlige endringer i forberedelsene. Han har ankommet Augusta et par dager senere enn han har gjort tidligere år.

– Tidligere år har jeg reist veldig tidlig for å sanke så mye informasjon som mulig. Etter turneringen i fjor innså jeg at jeg gikk for langt i forberedelsene mine. Jeg la unødvendig press på meg selv.

– Det kom til et punkt der jeg visste så mye om banen og var så godt forberedt, at jeg tenkte mer på hvilke steder jeg ikke skulle slå enn omvendt.

McIlroy har bestemt seg for å stå over par-3-konkurransen, som i tradisjon tro spilles onsdag ettermiddag. Det handler imidlertid ikke om overtro. Det har aldri skjedd tidligere at vinneren i par-3-konkurransen har vunnet The Masters fire dager senere.

– Jeg spiller best golf når jeg er avslappet. I år gjør jeg forberedelsene i mitt eget tempo. Jeg tar fri i hele morgen ettermiddag for å lade batteriene.

Han har også lært at Augusta National ikke er en bane man bør holde tilbake på. McIlroy sier banen inviterer til en offensiv spillestil.

– Den kanskje største feilen jeg har gjort her tidligere år er at jeg har vært litt for forsiktig. Jeg forstår nå at dette er en av de banene vi spiller hvor jeg kan være virkelig aggressiv. 

Det viste Jordan Spieth i fjor. Han vant turneringen på 18 under par, en tangering av Tiger Woods sin rekord. Etter bare to runder hadde Spieth kommet seg 14 under par, og bygget opp en ledelse på fem slag. Derfor er McIlroy ikke enig i klisjeen: «The Masters starter ikke før back nine på søndag».

– Det er avgjørende å få en god start her. Jordan hadde i realiteten nesten avgjort turneringen etter 36 hull. Det er mye som kan skje i innspurten her, men som i alle andre turneringer er det på de første rundene man posisjonerer seg for en bra avslutning.

Jordan Spieth var den soleklare vinneren i fjor, men er ikke regnet som forhåndsfavoritten. Det er det Jason Day som er. Australieren har vunnet to turneringer på rad, og har samtidig klatret til toppen av verdensrankingen.

– Det siste året har jeg måttet kjempe hardt for å holde i toppen. Det er bra for motivasjonen å ha to spillere som Jason og Jordan som pusher meg til å bli enda bedre, sier McIlroy.

Han går ut i torsdagens aller siste gruppe, i gruppe med Bill Haas og Martin Kaymer. De slår ut klokken 20.01 norsk tid. Dermed vil han være i ruta under hele TV-sendingen på Eurosport Norge.