Joakim Mikkelsen leverte en runde på 71 slag og er dermed klar for siste steget i Q-School.

Sisterunden i Texas startet dårlig med en bogey, men Mikkelsen skjerpet seg og senket tre birdies og kun en bogey til i løpet av runden.

Til slutt hadde han sikret seg en delt 6.plass i turneringen med -15 slag totalt etter fire runder og hele fire slag ned tl kvalgrensen  som gikk på -11.

Les også: Mikkelsens dilemma: USA eller Europa?

Scott Gutschewski vant Second Stage med -20 slag totalt.

Nå venter Final Stage på La Quinta i California den 28. November til 3.Desember. Finalen spilles over seks runder.

Han kan dermed bli den andre nordmannen gjennom tidene til å kvalifisere seg til den amerikanske PGA-touren. Etter Henrik Bjørnstad, som har greid bragden to ganger. 

– Gratulerer Joakim, råsterk!! Ta med far din ut å ta dere noen pils nå, det fortjener dere begge! Heia Drammen!! Skrev den tidligere PGA-spilleren på sin twitterprofil

De 25 beste på finalesteget kvalifiserer seg til PGA-touren, og får dermed full tilgang til de lukrative turneringene med Tiger Woods & Co.

Det er likevel ingen karrieremessig krise hvis Mikkelsen ikke greier dette.

De neste 50 vil nemlig  få full status på Web.com Tour, tidligere Nationwide Tour. Her er det også mye penger og erfaringer og hente, samt en god mulighet for kvalifisering til 2014-sesongen.

Utover dette vil de resterende spillerne få delvise spillerettigheter.

Se hele leaderboardet her.

————

Runde 3

Drammenseren fortsetter å overbevise på TPC Craig Ranch i Texas. Takket være en kanonrunde på 65 slag, hele syv under par gikk Mikkelsen inn til klubbhusledelse da runden var omme, etter å ha startet dagen på delt 9. plass.

Utover ettermiddagen mens resten av feltet gjorde seg ferdig, skulle det vise seg at hans åtte birdies og ene bogey ville holde til en delt 3. plass før den fjerde og avsluttende runden fredag.

Mikkelsen ligger 14 under par sammenlagt, bare tre slag bak lederen Matt Jones. Han har også skaffet seg en luke ned til kvalgrensen. Det er de 20 beste og like som går videre denne uken, og Mikkelsen har i skrivende stund syv slags margin ned til denne grensen.

«Åtte birdies og en bogey for en 65-runde i dag. Seks birdies på rad fra det 9. til det 14! Ikke så halvgærent haha» skrev en storfornøyd Mikkelsen på sin Twitter-profil etter runden.

Det det meget bra ut så langt for unggutten som marsjerer mot en plass i Q-school-finalen ved månedsskiftet. Klarer han det skal man ikke se bort fra at han får fast adresse i USA neste sesong: Mens topp 25 i Q-School-finalen sikrer PGA Tour-kortet for 2013, vil de neste 50 få full status på Web.com Tour, tidligere Nationwide Tour. Utover dette vil de resterende spillerne få delvise spillerettigheter.

Les også: Mikkelsens dilemma: USA eller Europa? 

– – – – – 

 

Runde 2

Joakim Mikkelsen fortsetter å overbevise i Q-school. Nå er han oppe på topp-10.

Etter å ha innledet turneringen i Texas med en solid runde på tre under par, løftet drammenseren spillet sitt ytterligere onsdag.

Takket være en bunnsolid bogeyfri runde bestående av fire birdies, kunne Mikkelsen signere for 68 slag, og ligger nå syv under for turneringen. Dermed klatret han ni plasser på leaderboardet, og er inne i topp-10. Og scoren kunne fort vært enda lavere.

Mikkelsen hadde bare 190 meter inn til greenen etter utslaget på det avsluttende par 5-hullet, og en god mulighet for birdie som han ikke klarte å konvertere.

– Det var lit surt å ikke sette birdie på dette hullet, sa hovedpersonen selv til sin hjemmeside joakimmikkelsen.com etter runden. 

Joakim Mikkelsen er forøvrig den første nordmannen i stage 2 i USA siden Henrik Bjørnstad kvalet til PGA-touren.

Mikkelsen deler nå 9. plassen med syv andre spillere, bare fire slag bak lederen Scott Gutschewski. Det er meget jevnt i toppen, og bare ett slag skiller Mikkelsen og de fem som deler 17. plassen, som foreløpig er den siste plassen for avansement. 

– Joakim gjorde noen gode par i dag og misset på noen fine birdiesjanser, så alt i alt var det nok et riktig bilde med 68 slag i dag. Det er vanskelig å legge ballen nærme noen tricky flaggplasseringer når man har 160 meter eller mer inn på de fleste par 4-hullene etter utslaget. 69 i går og 68 i dag synes jeg er veldig bra. Banen er veldig lang. Longhitterne har stor fordel på denne banen, fortsetter Mikkelsens far og caddie for anledningen, Ståle til hjemmesiden.

Det er de 20 beste og like som avanserer til finalen ved månedsskiftet.

– – – – –

 

Runde 1

Joakim Mikkelsen fikk akkurat den starten han trengte på det andre Q-school-trinnet i Texas.

I disse dager forsøker Joakim Mikkelsen å bli den andre nordmannen gjennom tidene til å kvalifisere seg til den amerikanske PGA-touren, etter Henrik Bjørnstad. 

Mikkelsen imponerte i både førkvalet og det første trinnet av Q-school, og fikk tirsdag en perfekt start på trinn 2 på TPC Craig Ranch i McKinney, Texas. På en bane Mikkelsen har god kjennskap til fra sine collegedager med Baylor University, åpnet drammenseren med en runde på tre under par (69),

Med fire birdies og en enslig bogey deler han 18. plassen sammen med fire andre spillere, bare tre slag bak lederne Nathan Green og Matt Jones. Det er tettpakket i toppen, og Mikkelsen har bare ett slag opp til en delt 6. plass. Mikkelsen er en av fem ikke-amerikanere i feltet, og er best i gang av disse.

Mikkelsen har sin far Ståle på bagen denne uken. Han lot seg imponere av det han så de første 18 hullene av turneringen.

– Han er god! Jeg er dyktig imponert og hans 69-runde i dag var det høyeste han kunne gått i dag, forteller Ståle Mikkelsen til joakimmikkelsen.com.

Cirka 20 spillere vil avansere fra det andre steget til finalen. Nøyaktig hvor mange som avanserer til finalen 28. november avgjøres i løpet av turneringen.

Les om Joakim Mikkelsens betraktninger før turneringen i hans ferske blogginnlegg her på norskgolf.no.