Det betyr at det er tilbake til scratch for Stavanger-golferen, som nå heller må rette øynene mot Nordic League og Ecco Tour og Nordea Tour. En annen mulighet til å etablere seg på nytt på Challenge-touren er å gjøre som Knut Børsheim i år, som har mottatt flere wild cards, for så å spille seg til en fast plass på touren gjennom gode resultater.

Fire ganger de fem siste årene har Eirik Tage Johansen kvalifisert seg til Europa-touren gjennom den beinharde Q-school-kvalifiseringen, men denne gangen ville det seg da altså ikke. Han hadde et godt utgangspunkt for dagen med 20. plass, men etter en avslutningsrunde på en over par (72) endte han to under for turneringen, og to slag bak de 18 spillerne som avanserte til finalen på PGA Catalunya Resort i Girona senere denne uken.

Katastrofehull

Tages fjerderunde inneholdt nok av birdies til å kunne bli en lav score – seks ble det totalt, men to bogeys samt to katastrofehull ødela for ham. På det første og tiende hullet noterte han seg for en dobbelbogey og en trippelbogey, noe som ikke er godt nok om man har som mål å ta del i Europas gjeveste selskap. Nå er han «arbeidsledig».

– Hvordan hadde du følt deg om du akkurat hadde mistet jobben? Dette kan du godt beskrive som min verste dag på golfbanen, måtte en slagen Tage konstatere overfor Rogalands Avis etter runden.

Han beskriver situasjonen som ledet til trippelbogey på det 11. hullet.

– Jeg laget seks birdies i dag. Likevel gikk det galt. Det sier det meste om flyten. Jeg skulle slå en slice rundt et hjørne. Så gikk ballen i stedet rett fram, traff bunkerkanten og spratt ut av banen. Jeg spilte solid og jobbet det jeg kunne. I etterkant føler jeg at jeg la det meste igjen på banen. Derfor er dette bittert, forklarer han til avisen.

Fortsetter satsingen

Selv om karrieren nå er tilbake på scratch forsikrer han om at han vil fortsette å kjempe for å få golfkarrieren tilbake på skinner.

– Om det er spill på minitourer og Challenge Tour som kreves neste år, så får jeg akseptere det og sørge for at jeg dominerer tilstrekkelig der.

Rogaland Avis kan fortelle at Johansen har gått med planer om å flytte til Malaga for å få bedre treningsforhold for neste sesong, men at planene nå er langt mer usikre.

– Jeg må ta en runde med kona på det. Så bestemmer vi oss før jul, avslutter han.

Også Jason Kelly og Jan-Are Larsen har vært i aksjon i ukens kvalifisering. De havnet begge langt bak på resultatlistene. Kelly tok 55. plassen på Las Colinas, samme bane som Tage, mens Larsen ble nummer 65 på La Manga.

Dermed blir Knut Børsheim og Espen Kofstad våre eneste håp i Q-school-finalen som spilles fra 10.-15. desember. Norsk Golf kommer tilbake med mer da.

Leaderboards finner du i høyrekolonnen på vår hjem-side.

 

Runde 3

Eirik Tage Johansen er den eneste nordmannen som ser ut til å ha en mulighet til å gi Knut Børsheim og Espen Kofstad selskap i neste ukes Q-school-finale.

Stavanger-golferen klatret 15 plasser opp leaderboardet etter en tredjerunde på to under par søndag (69). Med et scorekort bestående av tre birdies, en bogey og resten par er han nå tre under for turneringen, og deler dermed 20. plassen sammen med tre andre spillere.

Det er mellom de 18-20 beste som kvalifiserer seg videre til Q-school-finalen på PGA Catalunya Resort neste uke, og Tage er med andre ord helt på vippegrensen av de som går videre. Med ett slags forbedring vil han mest sannsynlig være på trygg grunn, med de fem som deler 15. plassen.

I motsetning til Tage Johansen har ikke Jason Kelly fått det til å stemme på Las Colinas-banen denne uken. Med en runde igjen å spille er han nede på 66. plass, åtte over totalt. Stort bedre går det ikke for Jan-Are Larsen på La Manga. 65. plass og syv over par gjør at også hans håp om spill på Europa-touren neste sesong blir med drømmen. 

Vi krysser fingrene for at Tage gjør jobben på mandag!

Leaderboards finner du i høyrekolonnen på vår hjem-side.

 

Runde 2

Eirik Tage Johansen, Jan-Are Larsen og Jason Kelly falt alle nedover resultatlisten etter svake andrerunder i Spania lørdag.

Etter første runde var Tage den eneste i den norske trioen som lå innenfor grensen av de 20 spillerne som avanserer til neste ukes finale på PGA Catalunya Resort, men med en svak andrerunde er det nå ingen nordmenn som ligger på kvalikplass.

Tage fulgte opp sin innledende 68-runde med en score på 73 slag, og falt med det fra 12. til 35. plass. Med -1 totalt har han likevel føling til topp-20, som for øyeblikket er kun to slag foran. Tage var en under par for dagen etter halvspilt runde, men falt tre slag tilbake etter en svak avslutning på runden. Totalt ble det tre birdies og så mye som fem bogeys for dagen. Engelskmannen Benn Barham leder med sine ti under par sammenlagt.

Man må lenger ned på listen for å finne Jason Kelly, som befinner seg helt nede på 70. plass. Med syv over par totalt må vi nok dessverre konstatere at løpet er kjørt for norsk-engelskmannen.

Stort lysere ser det ikke ut for Jan-Are Larsen på La Manga, som noterte seg for sin andre strake 75-runde. Med +4 sammenlagt har han åtte slag opp til topp-20, og er avhengig av et lite mirakel på de to avsluttende rundene.

Runde 1

Eirik Tage Johansen fortsetter i samme spor som tidligere sesonger, og har hatt en god start på det andre trinnet av Europa-tourens Q-school-kval. Tyngre har det gått for de andre nordmennene.

Jan-Are Larsen og Jason Kelly stiller også til start i ukens Q-school-kvalifisering i Spania, men foreløpig er det kun Eirik Tage Johansen som ligger innenfor den viktige 20. plassen på leaderboardet. Det er disse som vil avansere til finaletrinnet i Girona neste uke.

Mens Tage og Kelly er i aksjon på Las Colinas G&CC, stiller Larsen som eneste nordmann i feltet på La Manga. Her er han nede på 56. plass etter en åpningsrunde på to over par, og har allerede nå ni slag opp til teten. De åtte spillerne som deler 20. plassen er to under par.

På Las Colinas var det heller ikke stort å juble over for Jason Kellys vedkommende heller. Norsk-engelskmannen gikk i likhet med Larsen to over, og befinner seg langt bak på 62. plass. Dermed er det bare Eirik Tage Johansen som har gjort jobben så langt, med sin solide runde på tre under par (68).

Hans fem birdies og to bogeys gjør at han deler 12. plassen, kun to slag bak de fem spillerne som troner på toppen av leaderboardet. Blant dem finner vi tre skandinaver – danskene Morten Ørum Madsen og Andreas Hartø, samt Antti Ahokas fra Finland.

Det skal totalt spilles fire runder, og turneringen avsluttes mandag.

Før turneringen

Eirik Tage Johansen, Jan-Are Larsen og Jason Kelly tar fredag fatt på det andre trinnet av Europatour-kvaliken i Spania.

Etter en sesong der resultatene har uteblitt er det duket for nok en runde gjennom Q-school-kvalifiseringen for Eirik Tage Johansen. Siddisen klarte aldri å følge opp hans imponerende 8. plass i Africa Open på starten av året. I hans 15 starter på årets Europa-tour har han misset cuten i 11 av dem, og da han også misset cuten i forrige ukes Alfred Dunhill Championship ble det også hans siste Europatour-turnering for året.

Les også: Q-school neste for Kofstad og Børsheim 

Denne uken er han i Spania for å spille det andre leddet av Europatour-kvaliken. Kvalet deles opp i fire turneringer i Spania, fordelt på banene La Manga Club, El Valle Golf Resort, Las Colinas Golf & Country Club og Costa Ballena Ocean Club. 

Tage stiller til start på Las Colinas, sammen med norsk-engelske Jason Kelly. Tage slår ut kl. 10:39 sammen med Jakub Kucera og Paul M. Reed, mens Kelly på sin side slår ut to baller bak kl 11:01 med Uli Winhandl og Mikko Korhonen. Jan-Are Larsen er til stede på La Manga, der han er med som eneste nordmann. Han går ut i dagens siste ball, med Mu Hu og Maximillian Kieffer.

Eirik Tage Johansen er i ferd med å bli en veteran på Europa-tourens Q-school. De siste fem årene har han kvalifisert seg fire av gangene. Skulle de tre nordmenne avansere fra ukens turnering venter finalen på PGA Catalunya Resort i Girona, Spania. Her vil de 30 beste sikre en kategori på neste års Europa-tour. Espen Kofstad og Knut Børsheim er allerede klare for spill i Girona. 

Til sammen er 310 spillere påmeldt til ukens fire turneringer i trinn 2, hvorav 80 av dem vil avansere til finalesteget. Det vil se at det er topp-20 som blir målsettingen for Tage, Larsen og Kelly denne uken.

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

 

Turneringsinfo Las Colinas

Turneringsinfo La Manga