Av Erik Pettersen

 

Med +3 etter første dag trengte Joakim Mikkelsen en superrunde under Brasil Classic på Web.com-touren. Han fikk spilt 8 hull på fredag før regnet satt en stopper for spillet. Mikkelsen gikk i klubbhuset med tre over par, og alle sjanser for å klare cuten var i realiteten ute da spillet fortsatte lørdag formiddag. To birdies, en eagle og ellers feilfritt scorekort på de siste ni hullene, var ikke godt nok til å rette opp feilene. 

 

Cutgrensen gikk på -2, fem slag mindre enn Mikkelsens +3.

 

Danny Lee, en gang ung og lovende som nå jobber seg opp igjen, spilte nok en glimrende runde på -6 (-12 totalt). Han leder turneringen sammen med svenske Richard S.Johnson.

 

———————————————————————————————————

 

1.runde

 

+3 og T117. Det er status for Joakim Mikkelsen etter første runden av Brasil Classic. Han luftet litt frustrasjon på Twitter.

 

– Vanskelig å sette sammen en god golfrunde med iskald putter, en dobbel og en trippel. Deprimerende.

 

 

Det begynte så bra. Birdie på dagens første hull (#10) ble fulgt opp med en rekke greie par. På dagens sjette hull sprakk det. Dobbel bogey ble notert. Allikevel var alt helt greit da han fikk en god birdie på sitt syttende hull. På par for dagen med ett hull igjen. 

 

Banens hull 9 – dagens siste for Joakim – er et par 3 som for medlemmene er 167 yards. Det endte med trippel bogey for drammenseren. Med +3 falt han altså til T117. Par hadde holdt til T77. Feltet spiller bra. I forhåndsomtalen nevnte vi svenske Richard S.Johnson og Danny Lee fra New Zealand. De er i delt ledelse på -6 sammen med Tom Hoge fra USA.

 

Vi kan ikke gjøre annet enn å krysse fingrene for Joakim før fredagens runde, men det ser veldig vanskelig ut nå.