Og basert på noen av slagene Tiger slo under andrerunden på Sherwood Country Club i går skal man ikke se bort i fra at han har rett. Tigers selvtillit er tilbake, og fredag slo han en rekke ekstraordinære slag på vei til en runde på fem under par, 67 slag. Det gir ham en tre slags ledelse på Matt Kuchar og K.J. Choi før «moving day» lørdag.

Dette er andre turnering på rad at Tiger leder etter halvspilt turnering. For noen uker siden endte han opp med å gå tre over par i tredjerunden av Australian Open, men mye skal gå galt om det samme skjer på lørdag. Han har tilsynelatende stålkontroll over svingen sin for tiden.

Nestre tre eagles

– Jeg ønsker å lede etter fire dager. To dager er fint, men fire er enda bedre. Jeg vet jeg spiller bedre, og det er flott å se at posisjonen min på leaderboardet reflektere det. Dette er andre slagspillturneringen på rad jeg har spilt virkelig bra, sa Woods, som nå har gått åtte av sine siste ni runder på 60- tallet. Han har ikke vunnet på 26 starter, og forrige seier kom i Australian Masters i november 2009. 

Woods hadde to eagler på runden, og det ble nesten tre da et fabelaktig flopp-slag foran den 13 greenen ble liggende hengende på hullkanten. Selv ikke en dobbelbogey på det 15. par 3-hullet kunne hindre ham i å ta med seg en komfortabel ledelse til lørdag.

Matt Kuchar på andreplass matchet Woods sin 67-runde fredag for dagens beste score. Selv om Tigers svake form har gitt flere spillere muligheten for å vinne de siste par årene, foretrekker Kuchar en Tiger som er i form.

– Som spiller ønsker man alltid å teste seg selv mot de beste, og jeg føler at om man klarer å slå Tiger når han er i form så er det virkelig en fjær i hatten. Man ønsker ikke å se ham slite og misse cuter. Da er det ikke noe gøy å si «jeg slo Tiger Woods». Man ønsker å knive mot han om seieren, helt til det siste hullet. Det er gøy å se hvordan han spiller nå, sa Kuchar etter runden.

Tilbake

Gøy hadde også Viasat Golf-kommentator Per Haugsrud det. Haugsrud var tydelig imponert over det Tiger viste, og liret fra seg det ene superlativet etter det andre. Han beskrev runden som den morsomste runden han har kommentert i år, og da Tiger senket et viktig par-putt på det 18-hullet, proklamerte han:

– Tiger is back!

Mye kan tyde på at han er det, men først må han klare å levere fire gode runder på rad. K.J. Choi ledet med tre slag på Tiger før runden, men befinner seg nå tre slag bak – mye på grunn av en lei kvadruppel-bogey på det 15. hullet.

– I dag spilte han som en kunstner. Det er ingen tvil om at han har funnet tilbake til gammel form, og selv om han misset et par putter er det godt å se ham spille bra igjen, forteller sør-koreaneren.

Vi er enige med ham. Er du?

 

Høydepunkter

Kilder: pgatour.com/golf.com