Brooks Koepka – og publikums – erting av Bryson DeChambeau har vært en av årets snakkiser på PGA-touren. 

Under forrige ukes BMW Championship kunne man høre publikummerne skrike «Go Brooksie» til DeChambeau etter nesten hvert eneste utslag, og det er tydelig at de har klart å komme under huden på ham.

Nå tar PGA Tour-sjef Jay Monahan affære. Touren har oppdatert sine regler for tilskueroppførsel og kommer fremover til å henvise alle tilskuere som roper «Brooksie», til utgangen.

– Når man er på en PGA Tour-turnering, forventes det at du bidrar til et innbydende og trygt miljø ved å avstå fra forstyrrende og trakasserende oppførsel. Kommentarer eller gester som undergraver spillets inkluderende og imøtekommende karakter vil ikke bli tolerert, og heller ikke trakassering av spillere, caddier, frivillige eller andre tilskuere, sa Monahan i en pressekonferanse før sesongfinalen Tour Championship.

Det er verdt å nevne at det ikke er en ny policy fra PGA-touren å kaste ut tilskuere som plager spillerne. I 2018 fikk Justin Thomas en tilskuer kastet ut fordi han ropte «get in the bunker» etter et slag, og under The Players i fjor ble en publikummer vist til døren etter å ha bedt Patrick Reed om å signere spaden sin – kort tid etter at Reed var involvert i en regelkontrovers hvor han grunnet køllen i en bunker.

Men hvordan touren skal håndheve de nye reglene der man kan bli kastet ut for å kalle en spiller et annet navn, gjenstår å se.

– De siste 25 årene har jeg blitt kalt Lumpy, Oosty, og Clarkey (blant mange andre navn jeg ikke kan nevne) av og på. Og først nå kommer det en regel om det! skriver Lee Westwood på Twitter.

– Det er offisielt. Å kalle Bryson noe annet enn hans egentlige navn vil få deg kastet ut av turneringen. Så hvis noen av dere kaller meg Kevin Na, Danny Lee eller Sang Moon Bae, kommer du til å få trøbbel, fleiper James Hahn, som selv har asiatisk opphav.

NB! Sesongens siste PGA Tour-turnering, Tour Championship, slår i gang torsdag. Viktor Hovland slår ut klokken 19.00 og starter turneringen tre under par, syv slag bak FedEx Cup-lederen Patrick Cantlay.