Den heleuropeiske finalen mellom Luke Donald og Martin Kaymer i WGC-Accenture World Match Play ble en spennende affære. Luke Donald vant til slutt 3&2 over sin tyske motstander, og man kan ikke si annet enn at seieren var velfortjent. Donald spilte bunnsolid gjennom hele turneringen, og før finalen hadde han ikke ligget under i noen av sine kamper.
Og han fortsatte i samme stil mot Kaymer, selv om tyskeren kjempet seg tilbake etter å ha ligget under med tre hull allerede etter fem spilte. Men Donald gjorde en vakker up and down på det tiende hullet, og satte inn støtet mot slutten med tre birdies på de seks siste hullene.
Seieren var Donalds første på amerikansk jord på fem år. Og ikke bare det: han gjorde et kjempebyks på verdensrankingen, helt fra niendeplass og opp forbi Tiger Woods på tredje.
– Jeg kan ikke beskrive det. Jeg er på gråten. Det føles fantastisk. Jeg har jobbet hardt de siste fem årene, og det er deilig å se at det gir resultater.
Nå håper han på mer.
– Dette er en seier for mange mennesker, og det betyr mye. Det er også en god bursdagspresang til min lille datter.
Luke Donald følger i fotsporene til andre europeere som virkelig har satt opp dampen på amerikansk jord i det siste. I fjor vant Ian Poulter den samme turneringen. Rory McIlroy vant i USA i fjor, Justin Rose greide de to ganger, Graeme McDowell vant US Open og Martin Kaymer gikk til topps i USPGA. Og denne gangen var det altså en heleuropeisk finale.
Martin Kaymer fikk et pent plaster på såret. I tillegg til en stor sjekk er han også nå ranket som nummer én i verden. Med Lee Westwood på andre, Luke Donald på tredje og Graeme McDowell på fjerde, innehar Europa de fire første plassene for første gang siden 1992, da Ian Woosnam, Nick Faldo, Jose Maria Olazabal og Seve Ballesteros toppet rankingen.
I kampen om tredjeplassen vant Matt Kuchar 2&1 over Bubba Watson.
Kilde: golf365.com