Dagen startet med syv spillere i delt ledelse, men da dagen var omme stod nybegynner på PGA-touren Brendan Steele alene på toppen av resultattavlen. Med birdie på sine to siste hull tar han med seg en ledelse på ett slag på Cameron Tringale til avslutningsrunden.

Texas Open er den første turneringen på touren siden forrige ukes US Masters, og majoriteten av de største stjernene har valgt å stå over ukens konkurranse. Ingen av topp-15 på den offisielle verdensrankingen deltar. En som er med er Adam Scott, som til slutt endte på andreplass på Augusta. Australieneren er regjerende mester i Texas, og ligger godt plassert med en delt femteplass før søndagen. Han har en luke på tre slag opp til Steele han skal prøve å ta igjen.

Steeles tredjerunde bestod av seks birdies og to bogeys, noe som til slutt gav en runde på fire under par (68). Meget sterkt i vind som blåste i opp mot 15 meter i sekunder. Han sier han aldri har følt mer press enn det han gjør før morgendagen.

– Jeg har definitivt aldri vært i denne posisjonen før. I mitt første år på touren prøver jeg å føle meg litt frem til hvordan jeg ligger an, og med en seier vil jeg bevise mye for både meg selv og andre. 

Fra før av står Steele med en seier som profesjonell, da han vant fjorårets avslutningsturnering på det nest høyeste nivået, The Nationwide Tour Championship.

Steele var en av syv spillere som delte ledelsen før lørdagens runde. Ikke siden 1977 har syv spillere delt ledelsen i en turnering på PGA-touren. Dersom den 28 år gamle amerikaneren skulle holde løpet ut søndag vil han inkassere en pen sum på 1 116 000 dollar, rett i overkant av seks millioner kroner.

 

Leaderboard.