Etter en tøff vinter har det allerede vært en rekke utsettelser og kanselleringer av turneringer som skulle gå av stabalen på Østlandet. På Nes Golfklubb går imidlertid Nes Open av stabelen som planlagt, og på startstreken står tre av Norges Ladies European Tour-spillere.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Celine Borge (Vestfold GK) benytter det glisne turneringsprogrammet på Ladies European Tour til å holde turneringsformen i sjakk hjemme i Norge, og må finne seg i å ha favorittstempel når startskuddet går mandag morgen.

Det er totalt tolv norske spillere med i feltet. Det er:

– Celine Borge (Vestfold GK)
– Tina Marie Brekke (Nes GK)
– Julie Hovland (Oslo GK)
– Maria E. Javery (Miklagard Golf)
– Cornelia Karlsson (Oslo GK)
– Oda Sofie Kilsti (Ålesund GK)
– Anna Cathrine Krekling (Oslo GK)
– Tina Mazarino (Kjekstad GK)
– Rachel M. Raastad (Haga GK)
– Stina Resen (Oslo GK)
– Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK)

Turneringen spilles over 54 hull, der de 30 beste av feltet bestående av 51 spillere klarer cuten. Det er totalt 300 000 svenske kroner i potten.

Flere av turneringene på Swedish Golf Tour er en del av LET Access Series, nivået under Ladies European Tour hvor topp-5 på pengelisten ved sesongslutt rykker opp til den øverste «divisjonen». Nes Open er imidlertid ikke en del av LET Access Series, ettersom LET Access og Ladies European Tour enn så lenge ikke føyer seg etter retningslinjene til WADA, det internasjonalse antidopingbyrået.

De to europatourspillerne på Nes, Skarpnord og Borge, har hatt fine starter så lagt på europatouren i år. Skarpnord har bitt godt fra seg og ligger oppe på 10.-plass på pengelisten etter fem turneringer. Celine Borge har også hatt en fin start på sin debutsesong og ligger på 31.-plass etter seks turneringer.

Mens Skarpnord ikke har spilt siden Lalla Meryem Cup i Marokko i april, var Borge i aksjon i LET Access-turneringen VP Bank Ladies Open i Sveis for en halvannen uke siden. Det resulterte i en litt skuffende 49.-plass for vestfoldingen.

Nes Open er den første av totalt fire internasjonale proffturneringer i Norge i 2018. Sesongavslutningen på Swedish Golf Tour spilles på Nøtterøy i slutten av september, mens herrenes Nordic League skal i aksjon på Gamle Fredikstad GK om én måned og Borre GK i midten av august.

Turneringsside Nes Open