Forrige uke kom Norges Golfforbund med en anbefaling om at det på grunn av koronaviruset ikke skal gjennomføres noen idrettslig aktivitet på baner, treningsfelt og simulatorer frem til og med 26. mars, og denne uken fulgte det danske golfforbundet (DGU) etter med en tilsvarende anbefaling.

Det samme er i ferd med å bli tilfellet i stadig flere land over hele Europa. En undersøkelse gjennomført av det skotske golfmagasinet Bunkered konkluderer nå med at minst 4121 av Europas 8940 golfbaner for øyeblikket er i lockdown – 46,1 prosent.

Tyskland står for den høyeste andelen med 1050 stengte baner. Mens NGF og DGU bare har kommet med en anbefaling overfor sine klubber om å holde stengt, har tyskerne gått kraftigere til verks og forbudt all golfaktivitet over hele landet.

Ifølge Bunkered innebærer korona-epidemien at det for øyeblikket er omtrent to og en halv million registrerte golfspillere i Europa som ikke har noe sted å spille for øyeblikket.

For øyeblikket er det ikke noen restriksjoner på spill i Storbritannia og Irland, selv om det har vært rapportert om at noen baner har begynt å stenge de siste dagene. Banene som fortsetter å holde åpent, ber alle spillerne om å bruke sunn fornuft for å hindre smitte, blant annet gjennom sosial distansering og å putte med flagget i hullet.

Også blant proffene har de store tourene bestemt seg for å stoppe all aktivitet inntil videre. På PGA- og Europa-touren vil det ikke bli spilt noen turneringer før tidligst 21. mai, og årets to første majorer, The Masters og PGA Championship, har allerede blitt utsatt.