RZN (rezin) er bokstavelig talt kjernen i Nikes ballsatsing. De satser alt på at det litt spesielle materialet i kjernen skal gi dem større andeler i det svært attraktive ballmarkedet. Er det en ting vi golfere alltid trenger og garantert mister mange av så er det golfballer. Køller skiftes av lyst og nysgjerrighet. Baller skiftes av nødvendighet.

20XI er toppballen hos Nike. Nye ONE RZN har samme materiale i kjernen, bare i litt annen sammensetning. I 2013 blir RZN kjernen dobbelt så stor som forrige generasjon. Jeg fikk i sin tid tak i noen prototyper av den første 20XI med RZN kjerne. Som jeg ofte gjør med golfballer kuttet jeg en i to. RZN er virkelig annerledes. Den både ser annerledes ut i forhold til tradisjonelle baller og føles også veldig annerledes. Det blir spennende å se hvordan den presterer nå når de har utviklet den videre.

ONE RZN er laget for å gi litt mer lengde enn 20XI. Nike lover oss også god følelse på kortere slag. Den skal gi hele pakken men i en ball som passer bedre for vanlige amatører. Vi mener som alltid at det er den som holder køllen som utgjør den største variabelen, men det er ingen tvil om at en god golfball gir mye hjelp. 

To utgaver kommer på markedet i 2013 – ONE RZN og ONE RZN X. Sistnevnte er litt hardere. Det betyr mer lengde og mer direkte ballbane. Nike ser på den som et godt alternativ for spillere med høy køllehastighet og bratt vinkel ned på ballen når de svinger. Hvis de har klart å lage en ball som når samme nivå som utgåtte One Tour D har Nike en storselger på gang. 

Veiledende pris er 399,-. Kommer for salg 1.februar 2013.

Vi i Norsk Golf skal ha balltester i 2013 der vi fokuserer på spinn, lengde og holdbarhet. Testene blir utført på simulator.