Selv om det var jevnt hele veien viste Andreas Halvorsen hvem som var sterkest, tøffest og best da det hele måtte avgjøres med omspill på verdens høyest rankede junior tour, AJGA. Denne gangen var det turnering i South Carolina.

 

Hans første runde endte på 74 slag, tre over par. Selv var han fornøyd med jernslagene og hadde flere gode muligheter etter gode innspill til green. Han hadde tre birdies på runden, men også seks bogeys.

 

South Carolina kan på denne tiden av året ha svært ujevne værforhold, noe Halvorsen bet seg merke i. Den andre og siste runden var sterkt preget av vind.

 

– Jeg fikk en tung start på runden, skrev Halvorsen på sin Facebook-side etter runden.

 

Etter to hull var han allerede +3 etter bogey-dobbelbogey, og han måtte jobbe hardt for å redde par resten av hans første ni hull. Det var ikke før de siste ni at han spilte slik vi kjenner ham. På hans 10. og 11. hull var han -2, og etter hans trettende hull var han -3. Dermed var han på par, noe han holdt hele veien inn.

 

En utrolig opphenting av unggutten gjorde at han endte +3 totalt etter begge rundene. Halvorsens fantastiske spill bragte han til omspill.

 

– Vi spilte et par-3 hull på 165 meter. Jeg slo ut først og traff greenen, riktignok ca. 15 meter fra pinnen, men et helt ok slag forholdene tatt i betraktning.

 

Jake DeZoort, hans motspiller i omspillet misset greenen og klarte heller ikke følge opp med etter en dårlig chip. Da så det ut til at Halvorsen kunne to-putte for seier. Likevel gjorde han det litt mer nervepirrende for seg selv og publikumet ved å gi seg selv en avgjørende parputt fra fem meter.

 

DeZoort bommet imidlertid sin par-putt, og da Halvorsen holdt hodet iskaldt og satte sin andreputt for par var seieren et faktum.

 

– Jeg tok vare på den og satte den midt i hullet, skrev han.

 

Dermed kunne Halvorsen nok engang stå på toppen av pallen.