Daglig leder ved Lofoten Golf Links, Frode Hov har de siste ukene «ertet» følgerne på Facebook med bilder av det som kommer til å bli ikke bare en av Norges, men verdens mest spektakulære golf-opplevelser.

 

De første hullene på Lofoten Golf Links stod ferdig i 1998, og siden da har banen blitt utvidet litt etter litt. Med over 800 000 treff på Google, er det i dag landets soleklart mest omtalte golfklubb. 

 

Mens banen de siste årene har bæret preg av å være en byggeplass, er Frode Hov sin drøm om en fullverdig 18-hullsbane på Gimsøy nå i ferd med å bli en realitet. Området dekker et areal som tilsvarerer 100 fotballbaner.

 

Torsdag 31. juli ble byggeaktivitetet som har pågått ved anlegget i over fire år omsider avsluttet. Prosjektet er nå inne i en ny fase, der gresset skal etableres, og banen «sette seg». I følge Lofotposten er planlagt baneåpning våren 2015.

 

(Se de spektakulære bildene som har blitt lagt ut på Lofoten Golf Links sin Facebook-profil de siste ukene nederst i denne artikkelen)

 

Da Norsk Golf besøkte Frode Hov på Gimsøy på starten av året, fortalte han om planene om å bygge et opplevelseshotell på 80 rom på berget midt i anlegget. Så langt denne sesongen har imidlertid baneutbyggingen hatt førsteprioritet.

 

– Vi har latt dette med golfhotellet komme litt i bakgrunnen, fordi vi anså det som viktigst å komme til mål med alle 18 hullene på golfbanen. Men vi har på ingen måte lagt bort hotellplanene, og det jobbes fortløpende med disse, forteller Hov til Lofotposten

 

Baneåpning ligger an til å bli våren 2015. Hov fortalte til Norsk Golf i februar at han hadde et lite håp om å åpne allerede til høsten.

 

– Vi har nå i høst fått en 18-hulls golfbane på plass anleggsmessig, som neste år kan tas i bruk for fullt etter at gresset har vokst seg tett og sterkt alle stedet etter såingen i sommer. Da er det dags også å tenke på å jobbe hardt for å få på plass et golfhotell, som altså ikke bare skal tiltrekke golfspillere, forklarer Hov til Lofotposten.

 

Les Norsk Golfs reportasje fra Lofoten Golf Links og portrett med primus motor for prosjektet, Frode Hov her. 

 

 

Bilder av den nye 18-hullsbanen

 

(Foto: Lofoten Golf Links/Frode Hov)