– Vi føler oss beæret over å få muligheten til å arrangere en profesjonell golfturnering. Det er stort for oss, og vi gleder oss stort til å se masse fin golf på nært hold. Banen blir bare bedre og bedre for hver dag som går, sier leder av turneringskomitéen, Mikkel Opsahl, til Norsk Golf.

– Spektakulær layout

Holtsmark er en par 72-bane, designet av Robert Trent Jones II,og spilles til vanlig over 6 298 meter. Det kan være aktuelt å både forlenge og korte ned visse hull.

– Det er en klassisk innlandsbane med en spektakulær layout. Vi kommer til å flytte frem teestedet på hull 4, som er signaturhullet på banen, og på hull 16, for kanskje å kunne se at noen driver greenene på disse par 4-hullene, sier Stig Arne Mellerud, daglig leder Holtsmark golf eiendomsselskap.

Turneringen har plass til 156 spillere, og, ifølge Mellerud er det per 10. juli påmeldt 133 spillere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland.

– På dagens startliste ser vi flere kjente navn, som blant annet Christian Aronsen og Aksel Kristoffer Olsen. Sistnevnte topper Nordic league-rankingen.

Hull 12 på Holtsmark golfklubb. (Foto: Arkiv)

– Hundre prosent pluss!

Banen ble i 2016 kåret av Golf Digest Sverige til den åttende beste banen i Norden.

– Holtsmark golf har i år 15-årsjubileum, så det var en ære å bli spurt av Norges golfforbund om å ta denne turneringen. Banen har etter en litt vanskelig start med en hard vinter nå kommet i veldig bra kondisjon. Greenene, som vi slet med i starten av sesongen begynner nå å bli bra og fairwayene er helt supre. Alt skal være hundre prosent pluss! når turneringen starter, sier Mellerud.

Turneringen spilles over tre runder på tre dager, der cut-grensa trekkes under de 45 beste (og like), etter runde nummer to.

Banerekord

Banerekorden, på 65 slag, holdes av drammenseren Kristian Krogh Johannessen, og er gjort fra tee 63.

– Det forventes at denne rekorden nå slås.

Sist det ble arrangert en tilsvarende stor turnering på Holtsmark var i 2015, da Nordea tour ble arrangert, og dagens banerekord ble satt.