Ingen av de norske gutta klarte å ende topp-64 etter to runder av The Amateur Championship i Skottland, og må dermed reise slukøret hjem fra den prestisjetunge turneringen, som nå beveger seg over til sluttspildelen der spillerne møter hverandre i match.

 

Etter en åpningsrunde på en over par mandag, hadde Kristoffer Ventura best utgangspunkt av de norske spillerne før den andre runden med sin 67. plass, ett slag bak en topp 64-plassering. 

 

Dessverre var det også det nærmeste han, og de norske spillerne skulle komme.

 

Tirsdag fulgte han opp med en 74-runde, og falt med det til en 79. plass. Dermed endte han også som den høyeste plasserte nordmannen, selv om det er en mager trøst når man likevel må pakke sakene tidlig.

 

Det er tydelig at den skotske linksgolfen overvant de norske spillerne, for neste nordmann på leaderboardet må man helt ned på 136. plass for å finne. Vetle Marøy endte syv over par, med Kristian Krogh Johannessen og Anders Engell slaget bak på 171. plass. 

 

Kenneth Svanum og Mathias Lynne Schjølberg delte 222. plassen (+11), mens Alexander Søbstad og Mikkel Bjerch-Andres havnet helt nede på 244. plass (+13).

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Mandag gikk startskuddet for første kvalifiseringsrunde i storturneringen The Amateur Championship. Etter en treg åpning er de norske gutta avhengig av å løfte spillet sitt tirsdag.

Vetle Marøy, Kenneth Svanum, Alex Søbstad, Mikkel Bjerch-Andresen, Anders Engell, Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen og Mathias Lynne Scjølberg er i gang med en av Europas mest prestisjetunge amatørturneringer.

 

288 av noen av verdens beste amatører fordelt på 32 ulike nasjoner kjemper om en invitasjon til The Open Championship om en måned, og feltet er et av de sterkeste på lang tid. Turneringen spilles i Skottland på banene Royal Troon og Gailes Links i Glasgow. Tidligere har storheter som Jack Nicklaus, Nick Faldo, Ernie Els, Rory McIlroy og Padraig Harrington deltatt i turneringen, for å nevne noen.

 

Mandag startet den første av totalt to kvalifiseringsrunder, der de 64 beste og like vil avansere til sluttspillet der spillerne møter hverandre i match. Så langt ligger ingen nordmenn innenfor topp 64 på leaderboardet.

 

Nærmest er Kristoffer Ventura på delt 67. plass, som åpnet med en runde på en over par på Gailes Links.

 

Moss & Rygge-spilleren leverte en stabil runde bestående av to bogeys, en birdie og 15 par, og ligger slaget bak de 26 spillerne som deler 41. plassen. Med et tettpakket leaderboard har han bare to slag opp til en topp 15-plassering, og bare fem opp til lederne Geoff Drakeford (Australia) og Ashley Chesters (Skottland). 

 

Neste nordmenn må vi ned på 141. plass for å finne. Kristian Krogh Johannessen og Anders Engell gikk begge tre over par, og ligger med det tre bak en topp 64-plassering.

 

Slaget bak de to følger fjorårets juniornorgesmester Mathias Lynne Schjølberg, Kenneth Svanum og Vetle Marøy på 179. plass. Marøy er forøvrig den eneste av de norske spillerne med en internasjonal seier i år, etter han i april imponerte ved å gå til topps i French International Boys Championship, da han møtte Petter Mikalsen i finalen.

 

Det ble en tung dag på jobb for Alexander Søbstad og Mikkel Bjerch-Andresen mandag. Med runder på 8 og 9 over par ligger de på henholdsvis 248. og 256. plass.