Det var ikke store greiene, men Tiger Woods avanserte tre plasser under nattens runde i California. Med en delt 38. plass begynner Woods å føle seg mer selvsikker.
– Dette vil jeg fortsette å bygge på, sier han til pgatour.com
 
Den tidligere verdenseneren viste til tider meget godt spill. Men flere bogeys har ødelagt litt av scoren for Woods. På de to siste dagene har han satt 11 birdier, men ha måtte tåle 5 bogeys. Woods mener selv at han har funnet seg mer til rette med jernkøllene, men føler den gamle svingen av og til spiller han ett puss.
 
– Absolutt har det gått bedre, forteller Woods. Midt under den tredje runden sier Woods at han måtte korrigere litt på den nye svingen. For den gamle svingen kan ødelegge litt.
 
– Om den gamle svingen sniker seg inn, så greier jeg og ordne opp i det. Det er det som er bra.
I dag slo jeg ballen bra, for uten noen som gikk litt hit og dit. Men nå vet jeg hva som må fikses på. Jeg blir bedre. Jeg forbedrer meg dag for dag, som er bra, avsluttter Woods.
 
På toppen av leaderboardet finner vi amerikaneren Briny Baird med – 13, etterfulgt av Paul Casey og Ernie Els med 11 slag under par.
 
 
 
 
Runde 2
 
Mange lurte på om Tiger Woods ikke ville greie cuten etter en rusten start, med to slag over par. Men under den andre runden av Frys.com Open, beviste Woods at han fortsatt kan med en 68-runde. Dermed raste Woods opp 46 plasser på leaderboardet til en del 40. plass.
 
Den tidligere verdens eneren var kjent for sine effektive avsluttninger med putteren. Nå begynner Woods sakte men sikkert i finne tilbake til gammel form, etter å ha bommet på de fleste puttene under den første dagen.
 
– Jeg slo bare en dårlig putt i dag. Alle de andre puttene var på linjen, forteller Woods til PGA.com.
 
Woods fikk en god start på dagen, på backnine. Fire birdies, tre par og to bogeys var resultatet etter Tigers første ni hull. Med en ny bogey på det første hullet inn, Begynte det å spøke litt for Woods, med tanke på cuten. Men på banens hull 2 og 9 fikk Tiger de birdiene han trengte for å havne ett slag under par sammenlagt.
 
– Jeg liker ikke å tape cuten, punktum. Hvis jeg taper cuten betyr det at jeg ikke kan vinne turneringen i helgen. Jeg har en sjanse til det denne helgen, forteller en positiv innstilt Woods.
 
Om Tigers drømmer blir til virkelighet, må han uansett ta inn hele syv slag på den ledende engelskmannen Paul Casey, som gikk en strålende runde. Åtte birdies og en bogey var resultatet for Casey under turneringens andre runde på 64 slag.
 
 
 
 
 
 
Runde 1
 
Tekst: Thomas Enger
 
Tiger Woods var tilbake i aksjon på PGA-touren torsdag, i det som er hans første turnering siden han trakk seg fra Players Championship grunnet skade. Og det var store forventninger til den tidligere verdenseneren før start, ikke minst fordi han selv på forhånd sa at nå, endelig, hadde han fått lagt ned det treningsgrunnlaget han selv mener må til for å konkurrere om titler igjen. Nylig gikk han også en 62-runde.
Men det er stor forskjell på trening og konkurranse, noe Tiger fikk erfare torsdag. Åpningsrunden gikk han på to slag over par, og med det ligger han et godt stykke ned på resultatlisten. En ting er i hvert fall sikkert: han er avhengig av en runde under par for å klare cuten.
Men det begynte egentlig helt suverent. Undertegnede, som sjekket Tigers scorekort etter hull 1, så at det sto et blått 3-tall der. Birdie allerede på første hull. Tiger var på gang. Men så fulgte han det opp med en bogey på hull to og tre, og etter det ble det en lang kamp for å få putteren – hans akilleshæl denne sesongen – til å fungere.
Noe den ikke gjorde.
– Jeg kan ikke putte noe verre enn jeg gjorde i dag, oppsummerte Tiger etterpå. – Jeg fant ikke stroken min, og så begynte jeg å forandre på den. Jeg mistet troen på den fordi jeg ikke traff linjene mine. Så det ble en nedadgående spiral for meg, sa han.
Isteden var det en 19 år gammel amatør i ballen til Tiger som stjal mye oppmerksomhet, i hvert fall for godt golfspill. Patrick Cantlay, som mange kanskje husker fordi han gikk en runde på smått utrolige 60 slag i en PGA-turnering tidligere i sesongen – fremdeles altså som amatør – var tre under par etter runding.
Riktignok falt han ett hakk ned totalt, men likevel. 19-åringen imponerte. På fire PGA-turneringer har han fire plasseringer blant de 25 beste. Han ble sogar nummer ni i RBC Canadian Open.
Det var en tid da spillere, amatører som proffer, pleide å mistrives i rampelyset som følger med når Tiger spiller golf. Så ikke Patrick Cantlay. Han så like rolig ut under hele runden.
– Samme nerver som alltid, sa Cantlay etterpå. – Du har nerver på første tee, men etter det var det bare moro.
Amatøren sier han ikke fikk med seg så mye hva som skjedde med Woods.
– Jeg hadde ingen forventninger til hva han skulle gjøre eller hva noen andre skulle gjøre, bortsett fra meg selv, sa Cantlay.
Woods står nå i fare for å misse cuten i to turneringer på rad. Det blir i så fall første gang i hans karriere.
En kvartett bestående av Briny Baird, Brendan Steele, Garrett Willis og Matt Bettencourt deler ledelsen etter første runde. De er fire under par.
 
Kilde: pgatour.com