Med runder på 74 og 75 slag endte Skarpnord fem over par, fire slag helgespill.

Skarpnord tok nylig sin femte tittel på Ladies European Tour og kjemper for andre år på rad om sammenlagtseier på touren. I majorsammenheng har europatour-veteranen imidlertid aldri klart å få det til å klaffe.

Fredagens missede cut er hennes 16. på 19 forsøk, og hennes beste resultat er 36.-plassen i British Open for seks år siden. Det er også sist gang hun klarte cuten i en major.

Selv om det ble en tung uke for Skarpnord, har det vært en fantastisk nordisk uke så langt på Carnoustie. Før siste runde deler svenske Anna Nordqvist og Nanna Koerstz Madsen ledelsen på ni under par, og to slag bak følger Madelene Sagström fra Sverige og Sanna Nuutinen fra Finland på fjerdeplass.

Leaderboard

Før turneringen

Denne uken er det AIG Women´s Open på én av golfsportens mest klassiske og mest utfordrende linksbaner.

Carnoustie (eller Car-nasty, som den også kalles) regnes som den kanskje aller tøffeste banen på herrenes Open-rota, og er blant annet stedet hvor uheldige Jean van de Velde gjorde seg verdenskjent da han kollapset på sistehullet i 1999.

I startfeltet på den skotske østkysten finner vi i helgen fem svensker og tre dansker. Marianne Skarpnord er alene om å forsvare de norske fargene.

Skarpnord hadde starttid torsdag kl 15.55 norsk tid, som én av de siste startfeltet. Den norske veteranen gikk sammen med amerikanske Jenny Coleman og franske Agathe Sauzon på åpningsrunden, og leverte en runde på 74 slag, to over par.

Scorekortet var av den fargerike sorten, med seks birdier og like mange par. En trippelbogey på hull 12 kostet Skarpnord dyrt, og hun starter andrerunden fredag kl 11.15 på 90. plass.

Forhåndsfavoritt Nelly Korda, som nylig reiste hjem med gullmedalje fra OL i Tokyo, gikk ut tidlig. Og den amerikanske jenta ser ut til å fortsette storspillet fra Japan.

Med fem under par på førsterunden er Korda i delt ledelse sammen med svenske Madelene Sagstrøm og koreanske Sei Young Kim.

Selv for verdens beste damespillere er det en utfordring å skifte fra forholdene i Tokyo til linksgolf i kjølig skotsk «sommervær».

– Det var ekstremt varmt i Tokyo, men her blir det trolig regn og kalde temperaturer. Banen er hard, og du må bare forberede deg mentalt på dårlige slag. Vinden vil spille en stor rolle, og det er uunngåelig å havne i pot bunkerne, sier Nelly Korda før turneringen.

OL-vinneren har aldri spilt en linksbane som Carnoustie før.

– Dette er nok den mest «linksy» banen jeg har spilt. Den er veldig fin, men det blir avgjørende å gjøre minst mulig feil fra tee. Vi får testet oss grundig de neste dagene, innrømmer 23-åringen.

Årets utgave av AIG Women´s Open har en ny og forbedret premiepott på 870.000 dollar, nærmere åtte millioner norske kroner.

Her kan du følge leaderboardet med Marianne Skarpnord