3Deep, X Utility og nå Optiforce. De er nå en blanding av TaylorMade og Adams. Og det er positivt. Gi oss alt dere har og vi skal vurdere om det er verd å kjøpe.

 

Ryktene om Optiforce har gått i noen uker. Tirsdag lanserte Callaway Optiforce driver og fairwaywood.

 

Driveren kommer i 460cc og 440cc hode. Fokus er på aerodynamiske egenskaper og lav vekt. Dette minner veldig om filosofien til Adams, selskapet dagens Callawaysjef Chip Brewer kom fra. Standarskaftene er et lett Project X Velocity (43 gram) og et tyngre Mitsubishi Diamana S+ (62 gram). Materialet i hodet er Callaways ‘forged composite’ som vi kjenner fra Razr og X Hot. Skaftlengden er 46 tommer, du kan med fordel bestille den i litt kortere utgave hos din lokale proshop eller golfbutikk.

 

Optiforce kan justeres, faktisk er det den første virkelige multiloftdriveren fra Callaway. 440cc hodet har hvit såle, tyngdepunkt lengre framme i hodet og lavere ballbane. Den kan justeres fra 8.5° til 11.5°. 460cc har rød såle, tyngdepunkt bak i hodet for mer tilgivende egenskaper og høyere ballbane. Justeringen her går fra 9.5° til 12.5°.

 

460cc hodet kjennetegnes av de samme strekene langs kanten som vi har sett hos X Hot. 440cc er fritt for streker og farger.

 

 

 

 

Optiforce fairway wood lanseres samtidig. Den er ikke justerbar. Teknologien er basert på X Hot, og vi kan helt ærlig ikke se hvordan den skal klare å konkurrere mot suksessen denne har for tiden. Vi liker at Callaway lanserer den i #3, 4, 5, 7 og 9. Meget godt utvalg.

 

Veiledende pris for driver er 3595,- mens fairway wood koster 1795,-. Kommer for salg 12.juli.

 

May the Optiforce be with you.