Roberts og Tutta har stadig oftere blitt observert sammen på treningsfeltet og golfbanen de siste ukene. Han er også sammen med henne under ukens Kingsmill Championship i Virginia, hennes første LPGA-turnering på en måned.

Roberts, som selv konkurrerte på Europa-touren i 1981, jobbet frem til forrige uke som konserndirektør ved Mission Hills Country Club i Hainan i Kina. Nå har han sagt opp for å følge opp Tutta tettere.

De begynte angivelig smått å jobbe sammen etter PGA-messen i Orlando i slutten av januar i år, og har siden trappet opp kontakten.

Det er fortsatt Butch Harmon som har hovedansvaret som Tuttas svingtrener. Han er imidlertid en travel mann med både kommentatorjobbing og mange spillere i sin stall. Iain Roberts skal bistå med oppfølgingen av Tutta.

Iain Roberts har etter det Norsk Golf kjenner til ingen andre spillere i sin stall enn Tutta – med unntak av sønnen Oliver, som spiller på den europeiske satelittouren Alps Tour.

Iains input har vært uvurderlig siden han ble med i teamet mitt. Jeg er henrykt over at han nå kan tilbringe mer tid sammen med oss her i USA, sier Tutta til Niall Donellys blogg. (Journ. anm: Donnelly er sjef for marked og kommunikasjon ved Roberts hjemklubb, Mission Hills)

Roberts sier han ser frem til muligheten til å jobbe mer som trener igjen.

– Jeg er henrykt over å jobbe med Team Pettersen på fulltid. Denne ordningen er bra både for meg selv og Suzann. Hun er en spiller som responderer bra til hyppige tilbakemeldinger, slik vi så i Singapore og California. Vi gleder oss begge til denne uken og resten av året, sier Roberts.

Norsk Golf oppdaterer saken.