Ny trener skal følge opp Tutta sammen med Harmon

Iain Roberts er et ukjent navn for de aller fleste. Nå skal han hjelpe Butch Harmon med å følge opp Suzann Pettersen.

Publisert

Roberts og Tutta har stadig oftere blitt observert sammen på treningsfeltet og golfbanen de siste ukene. Han er også sammen med henne under ukens Kingsmill Championship i Virginia, hennes første LPGA-turnering på en måned.

Roberts, som selv konkurrerte på Europa-touren i 1981, jobbet frem til forrige uke som konserndirektør ved Mission Hills Country Club i Hainan i Kina. Nå har han sagt opp for å følge opp Tutta tettere.

De begynte angivelig smått å jobbe sammen etter PGA-messen i Orlando i slutten av januar i år, og har siden trappet opp kontakten.

Det er fortsatt Butch Harmon som har hovedansvaret som Tuttas svingtrener. Han er imidlertid en travel mann med både kommentatorjobbing og mange spillere i sin stall. Iain Roberts skal bistå med oppfølgingen av Tutta.

Iain Roberts har etter det Norsk Golf kjenner til ingen andre spillere i sin stall enn Tutta – med unntak av sønnen Oliver, som spiller på den europeiske satelittouren Alps Tour.

Iains input har vært uvurderlig siden han ble med i teamet mitt. Jeg er henrykt over at han nå kan tilbringe mer tid sammen med oss her i USA, sier Tutta til Niall Donellys blogg. (Journ. anm: Donnelly er sjef for marked og kommunikasjon ved Roberts hjemklubb, Mission Hills)

Roberts sier han ser frem til muligheten til å jobbe mer som trener igjen.

– Jeg er henrykt over å jobbe med Team Pettersen på fulltid. Denne ordningen er bra både for meg selv og Suzann. Hun er en spiller som responderer bra til hyppige tilbakemeldinger, slik vi så i Singapore og California. Vi gleder oss begge til denne uken og resten av året, sier Roberts.

Norsk Golf oppdaterer saken.

En video publisert av Suzann Pettersen (@suzannpettersen) onsdag 18. Mai. 2016 PDT

Powered by Labrador CMS