Det kommer nå ut mer informasjon om Robert Allenbys dramatiske helg på Hawaii. Golfstjernen hevder han ble kidnappet på en vinbar og dumpet ti kilometer unna. Han ble funnet av en hjemløs kvinne, som nå kommer med en litt annen historie.

 

Kvinnen beskriver ham ifølge en lokal tv-stasjon som blodig og forvirret. Allenby skal ha forsøkt å betale noen 3500,- for å få tilbake lommeboken. Dette skulle han gjøre ved å ta ut penger med et av kredittkortene i lommeboken. Mennene skal ha blitt aggressive da en tidligere soldat kom for å hjelpe. Det mest oppsiktsvekkende ved forklaringen er at kvinnen hevder hun fant Allenby ett kvartal unna der kidnappingen skal ha skjedd, ikke ti kilometer.

 

En mistenkt skal ha blitt filmet av overvåkningskamera når han bruker Allenbys kredittkort for å kjøpe alkohol. Australieren hevder at FBI etterforsker saken, noe byrået benekter.

 

– FBI etterforsker ikke på noen måte denne hendelsen, sier agent Tom Simon til Daily Mail Australia.

 

FBI etterforsker kun kidnappinger der offeret fraktes over delstatslinjer. Allenby har nok trodd at FBI ble involvert, men saken ligger hos det lokale politiet på Hawaii. PGA Tours sikkerhetsstab er også på saken, og en av dem er tidligere FBI agent.

 

I et intervju har Allenby sammenlignet hendelsen med filmen Taken.

 

– Jeg har sett Taken ganske mange ganger. Det føltes egentlig omtrent som det. Bare virkelig surrealistisk. Jeg gikk rundt et hjørne, så smalt det. I det neste øyeblikket ble jeg kastet inn i bagasjerommet på en bil.

 

Allenby husker ingenting etter dette.

 

– Jeg husker ikke noe fra tiden i bagasjerommet fordi jeg ble slått bevisstløs umiddelbart. Fremdeles vet jeg ikke om jeg ble ranet før eller etter, men alt jeg hadde på meg ble tatt.

 

 

 

 

 

Allenbysaken er ikke den første av sitt slag. I 2006 opplevde Chris Couch noe lignende i New Orleans. Dette var like etter orkanen Katrina. Byen var fremdeles preget av kaos, men det ble besluttet at turneringen Zurich Open kunne være viktig for området.

 

Couch tok en barrunde med en kamerat. De spiste middag og tok noen drinker. Couch gikk så for å ta ut penger i en minibank, totalt 6500,-. Da han kom ut innså han at han trengte hjelp til å finne tilbake til bilen. Han henvendte seg til en politimann, som igjen foreslo at han skulle sitte på med noen lokale kvinner.

 

I bilen ble han ranet for kredittkort, to mobiltelefoner og alle pengene. Etter en liten slåsskamp klarte han å kaste seg ut av bilen da den senket farten. Ytterligere en bil, denne med fire menn, stoppet og skulle ta Couch. Golferen hevder han klarte å skremme dem bort, før han løp 15-20 minutter i sandaler tilbake til byen.

 

Det mest utrolige med historien er at Couch gikk hen og vant Zurich Open denne uken. Han har i ettertid gått ut offentlig med at PGA Tour nektet ham å fortelle hva som hadde skjedd. Både de og lokale myndigheter var bekymret for hvilket inntrykk dette ville skape av New Orleans.

 

Trolig har det vært flere slike hendelser tidligere, og det vil skje igjen. Alle i et område hvor det spilles turnering vet at det er mye penger hos profesjonelle golfere.