Seieren markerer slutten på Yani Tsengs dominans på toppen av rankingen, der hun regjerte i hele 109 uker. Lewis la grunnlaget med fire seiere i fjor, og har allerede i år kunnet bokføre to seiere på sine fire første turneringer.

 

Helgens seier kom ikke lett for Lewis, som startet avslutningsrunden fire slag bak lederen Ai Miyazato. Lewis pådro seg straffeslag og dobbeltbogey på det 16. hullet lørdag, etter å ha flyttet på sand i bunkeren.

 

Søndag skulle det 16.hullet bli vendepunktet i Lewis sitt favør.

 

Da var det Miyazato sin tur til å gjøre dobbelbogey, samtidig som Lewis senket en birdieputt på syv meter. Plutselig ledet Lewis med to slag. Med en ny birdie på det 17. sikret hun seier med tre slags margin.

 

– Det føles utrolig. Jeg spilte fantastisk i dag. Jeg og Ai kjempet frem og tilbake hele dagen; hun senket putter og jeg senket putter. Jeg var definitivt overrasket over måten hun avsluttet på, men å senke de puttene på det 16. og 17. var stort. Jeg er rett og slett målløs, sa Lewis i pressekonferansen etter å ha hullet ut for seier.

 

Lewis blir den syvende verdenseneren siden Rolex Ranking ble opprettet. Før henne har Yani Tseng, Lorena Ochoa, Annika Sörenstam, Jiyai Shin, Ai Miyazato og Cristie Kerr tronet på toppen. Lewis er overrasket over hvor raskt det har gått til toppen.

 

– Det er helt vilt. Det var målet mitt siden midten av fjoråret, men jeg trodde ikke at det ville være mulig så fort. Vi har bare spilt fire turneringer i år.

 

– Nå venter majorer, Solheim, og det er fortsatt så mye å spille for. Jeg gleder meg utrolig til resten av året. Jeg storkoser meg på golfbanen, og å være nummer én i verden er det alle på touren jobber for.