OL-uttak: Matematisk umulig for Skarpnord å bli tatt igjen

Deadline for OL-uttaket er bare en drøy måned unna. Marianne Skarpnord er nå den eneste norske kvinnen som har mulighet til å gi Suzann Pettersen selskap i Brasil.

Publisert

Nå er det nemlig ikke lenger mulig for Skarpnords nærmeste norske konkurrent på verdensrankingen, Tonje Daffinrud, å ta henne igjen.

Det gjenstår kun en Ladies European Tour-turnering før midten av juli, samt en LET Access-turnering. Selv hvis Daffinrud skulle vinne begge disse, vil hun ikke kunne samle nok poeng innen OL-uttaket.

Heller ikke Caroline Westrup har mulighet til å ta igjen Skarpnord, selv om hun skulle finne på å vinne de tre neste Symetra Tour-turneringene på rad. Det har heller ikke Marita Engzelius, som er på vei tilbake fra skade. Caroline Martens er også ute med skade, og er ikke tilbake i aksjon før på sensommeren igjen.

Uavhengig av om Skarpnord oppfyller de internasjonale kriteriene for spill i OL, er det til syvende og sist Olympiatoppen som skal stå for det formelle uttaket.

I deres uttakskriterier heter det at «norske utøvere/lag som tas ut til De Olympiske leker skal ha dokumentert plassmuligheter blant de 8-12 beste». Med 17. plass som beste plassering i år, kan det argumenteres for at Skarpnord teknisk sett ikke oppfyller disse kriteriene. 

Vi forstår at konkurransesituasjonen i golf skiller seg fra andre idretter Marit Breivik i Olympiatoppen om OL-uttaket

Assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen (OLT), Marit Breivik, sier til Norsk Golf at OLT ønsker å ha med så mange som mulig av golferne til Brasil. Så lenge er oppfyller de internasjonale kriteriene, vil det sannsynligvis være godt nok.

Hun sier OLT har stor respekt for konkurransesystemet i golf, og går langt i å antyde at de vil rette seg etter golfforbundets innstilling til laguttak.

– Vi er i tett dialog med sportssjefen i Norges Golfforbund, Jon Karlsen, og Hanne Haugland (Olympiatoppens coach for tekniske og taktiske idretter journ. anm.) i forhold til sannsynligheten for å nå Olympiatoppens prestasjonskrav. Norge er ikke en nasjon som reiser til OL bare for å delta, men for å oppnå gode resultater, sier Breivik til Norsk Golf.

– Vi har forståelse for at konkurransesituasjonen i golf skiller seg fra andre idretter. I et startfelt er det langt flere utøvere som har muligheten til å hevde seg i toppen sammenlignet med andre idretter. Det blir også et mye mindre startfelt enn vanlig, så det er gode muligheter for topplasseringer for de som kvalifiserer seg. Vi foretar en helhetlig vurdering av utøverne. Det har skjedd tidligere at vi har tatt med utøvere til OL som ikke har kunnet dokumentere ranking blant de åtte til tolv beste, avslutter Breivik.
Les også: Skarpnord: – Tonje pusher meg til å bli bedre 

I den nyeste utgaven av Norsk Golf (du kan laste ned Pdf av magasinet her!), prater Skarpnord om hva det ville bety for henne å kunne representere Norge i OL:

– OL betyr kjempemasse. Det hadde vært utrolig gøy og en fantastisk erfaring. Jeg har aldri vært med på noe som kan sammenlignes med det. Jeg har spilt noen majorturneringer, men dette blir totalt annerledes. Det hadde vært veldig stort for meg å representere Norge. Selv om jeg konkurrerer over hele verden, føler jeg ikke at man som golfspiller representerer nasjonen sin, men heller seg selv, sier Skarpnord.
 

Powered by Labrador CMS