Tidlig i sin profesjonelle karriere har Viktor Hovland fått oppmerksomhet for å være ekstremt god fra tee. Hypen blir ikke mindre etter fredagen i 3M Open.

Nordmannen var best av samtlige fra tee i U.S. Open, og gikk inn i de proffesjonelles rekker med rykte på seg fra å være ekstremt god på utslagene. I andrerunden av 3M Open fortsatte han i samme spor. 

Hovland traff samtlige 14 fairways på vei til en sluttscore på -5 for dagen. I skrivende stund har 21-åringen avansert 30 plasser og ligger på en delt 19. plass i PGA Tour-turneringen i Minnesota.

Avslutningen kan bli avgjørende

Hovedmålet til Hovland nå er å komme blant de 200 beste på poenglisten i FedEx Cup, slik at han kommer direkte inn på finalesteget i kvalifiseringen på Korn Ferry Tour. Hvis man ser ut i fra de siste sesongene vil Hovland være avhengig av å sanke 90 poeng på de siste fire turneringene han skal spille denne sommeren.

En 28. plass på PGA Touren gir 31 rankingpoeng, som betyr at dersom nordmannen drar inn tre plasseringer blant de 28 beste, vill sannsynligvis finalesteget være sikret. Det kan jo også nevnes at en sjuendeplass gir 90 poeng, slik at dersom Hovland skulle greie å komme seg blant de sju beste i de resterende turneringene vil han etter alt å dømme sikre seg plass i Korn Ferry-finalen. Du kan få en oversikt over poengfordelingen her.

Leaderboard