United States Golf Assocation og R&A, golfsportens styrende organ, annonserte tidligere i år at de innfører regel 14-1b som forbyr forankring av putteren. Den nye regelen gjelder fra 1.januar 2016, i henhold til den vanlige fireårige syklus for endringer i golfreglene.

 

PGA Tour har tidligere uttalt at de er motstandere av regelen. For en og en halv måned siden sa de imidlertid at de anerkjente USGAs avgjørelse. De siste ukene har touren vurdert sitt standpunkt, og mandag kom svaret under en pressekonferanse i forkant av ukens Greenbrier Classic:

 

Regel 14-1b blir innført på PGA Tour fra og med 2016.

 

– Vi mener et forbud at forankring ikke vil ha en negativ innvirkning på PGA-touren. Vi mener også at det er ønskelig at alle profesjonelle tourer over hele verden benytter samme regelverk for å unngå forvirring, sier PGA Tour-kommisjonær Tim Finchem.

 

Spillere som Colin Montgomerie og Rory McIlroy har tidligere uttrykt bekymring for at tourene skal operere med ulike regler.  Nå ser de ut til å kunne puste lettet ut, ettersom Europa-touren har indikert at også de vil støtte regelendringen.

 

PGA Tour har samtidig bedt USGA å forlenge perioden hvor amatører har lov til å forankre sine puttere, i likhet med den forlengede perioden amatører har fått til å bruke wedger med dype riller som ble erkært ulovlige på touren.

 

– Vi mener sporten er tjent med at amatører for en lenger periode på seg på å adoptere endringene, konkluderer Finchem.