Den 29 år gamle sør-afrikaneren har vært i kanonform den siste tiden. Tredjeplass i Houston for to uker siden, andreplass på Augusta National og nå hans femte seier på Europa-touren.

 

På grunn av storm ble lørdagens tredjerunde blåst av halvveis, og Oosthuizen startet dermed søndagen med å fullføre de siste åtte hullene av sin tredjerunde. På avslutningsrunden ble det fire birdies, en bogey og resten par. Oosthuizen startet fjerderunden ett slag foran skotske Stephen Gallacher, men med den avsluttende 68-runden dro han ytterligere i fra, og vant med en luke på tre slag.

 

– Jeg trodde jeg kom til å være mye trøttere. Det som hjalp meg var at jeg visste i hvor god form jeg var. Jeg slet med trøttheten de første to rundene, men det kom seg etterhvert, og jeg er over skyene etter dette resultatet. På torsdag visste jeg at spillet var det – det var bare et spørsmål om jeg kom til å gå hele veien rent fysisk, sa Oosthuizen etter seieren. Han reiste gjennom 12 tidssoner for å komme seg fra USA til Malaysia.

 

Trivia

 

– Hans femte seier i hans 197. Europatour-turnering, og hans andre seier for sesongen

 

– Har spilt inn 1 293 705 euro denne sesongen, 9,8 millioner kroner

 

– Klatret fra 19. til 12. plass på verdensrankingen

 

– Er sammen med Branden Grace den eneste spilleren som har vunnet to ganger på årets Europatour

 

– Den første sør-afrikaneren til å vinne Maybank Malaysian Open

 

– Hans første seier i Asia. Han har nå vunnet i Afrika, Asia og Europa