I verdens tøffeste golfturnering må alt sitte om man skal henge med i toppen. For Viktor Hovland stod utslagene og jernspill til laud. Men ikke puttingen. 

Det så lyst ut innledningsvis. Hovland satte to birdies på rad på hull fem og seks, men fikk motstand med bogeys på de to neste hullene. Resten av runden ble en kamp mot par. 

«Han har truffet 17 av 18 greener i dag, likevel ligger han der han ligger» sa kommentator Joakim Mikkelsen da Hovland stod på den attende greenen.

Også der ble det par. +1 for dagen er på ingen måte noen dårlig score i U.S. Open-sammenheng. Men hvis man tar i betraktning at Justin Thomas innledet med -5, og Patrick Reed, Thomas Pieters og Matthew Wolff på -4, er det fort gjort å tenke at Oslo-gutten lot en sjanse gå fra seg. For forholdene var langt enklere enn forventet, og scorene langt lavere enn det man ser for seg etter en førsterunde av verdens tøffeste turnering.

Thomas i tet

De som gikk ut tidlig på torsdagen fikk mulighet til å score på prikkfrie greener under rolige forhold. Justin Thomas, som nylig var verdensener, gikk den laveste runden på Winged Foot i U.S. Open-sammenheng og noterte kun 65 slag på turneringens første dag. 

Patrick Reed følger slo til med en hole in one på turneringens første dag. Men dagens råeste prestasjon var det likevel Zach Johnson som stod for. Veteranen, som har vunnet både Masters og The Open, leste en av de «umulige» greenene på Winged Foot til perfeksjon og leverte en putt golfverden sjelden har sett maken til. 

 

Viktor Hovland slår ut klokken 14.18 norsk tid fredag. V Sport og Viaplay sender fra klokken 18.00.

Leaderboard