Etter et langt turneringsavbrekk var Kristoffer Reitan i aksjon igjen denne uken etter å ha kommet med i Qatar Masters som reserve.

Med runder på tre og fire over par og +7 sammenlagt var han dessverre langt unna å klare cuten. Oslo-spilleren, som for øvrig fylte 23 år tidligere denne uken, gjorde åtte birdies i løpet av de to rundene, men også seks bogeyer, to dobbelbogeyer og en trippelbogey.

Nå bærer turen videre til Kenya for å spille to turneringer på rad i Nairobi. Det blir sannsynligvis også de siste europatour-turneringene han kommer til å spille på en liten stund.

Etter å ha misset kortet i debutsesongen på europatouren i 2019 skulle Kristoffer Reitan i utgangspunktet tilbringe 2020 på Challenge Tour – nivå 2 i Europa.

På grunn av korona-pandemien bestemte imidlertid European Tour seg for å stoppe alle opp- og nedrykk fra de ulike tourene, og dermed hadde Reitan ingenting å tape på å heller prioritere europatour-turneringer de gangene han fikk muligheten.

Reitan slet kraftig med formen første halvdel av sesongen, men begynte virkelig å komme inn i rytmen på høsten. Høydepunktet ble femteplassen i Italian Open i oktober, en tangering av hans beste plassering i karrieren.

Nå starter snart en ny sesong, og denne gang skal Reitan prioritere Challenge-touren. Målet er topp-20 sammenlagt og en fast plass tilbake på europatouren i 2022.

I tillegg til Reitan skal også Kristian Krogh Johannessen, Espen Kofstad og Elias Bertheussen spille på Challenge Tour i år.

Challenge Tour-sesongen starter med to turneringer i Sør-Afrika i slutten av april. Det er totalt 25 turneringer på årets turneringsprogram, og sesongen avsluttes med Grand Final på Mallorca i begynnelsen av november.