Caroline Martens, Lene Krog og Benedikte Grøtvedt har all grunn til å juble – alle tre havnet i topp-35 i før-kvalet til kommende ukes Q School-finale, og kvalifiserte seg dermed til siste ledd for å spille om kortet til Ladies European Tour 2012.

Caroline Martens har hatt god kontroll høyt oppe på leaderboardet hele uka, og hadde råd til å avslutte med hennes svakeste runde denne uka (79) og likevel havne på trygg grunn. Med +7 totalt falt hun fra 7. til 16. plass, 15 slag bak vinneren Esther Choe fra USA. Like trygg ble ikke Benedikte Grøtvedts avansement, men når man kommer videre med ett slags margin smakker det sikkert desto søtere.

Grøtvedt hadde en svak start på turneringen, men har siden da jevnt og trutt klatret oppover leaderboardet. Onsdag klatret hun fra 35. til 30. plass, etter å ha levert en score på 74. Knepen margin ble det også for Lene Krog, som i likhet med Grøtvedt kapret den siste kvalplassen i sin respektive pulje.

Krog falt 17 plasser på leaderboardet med en avsluttende 78-runde, men det holdt akkurat inn. Med delt fjerdeplass og +12 totalt gikk hun videre med et nødskrik.

– Knallfornøyd med tre av tre går til finalekvalet. Det har aldri skjedd før. Det følger opp gode tradisjoner på jentesiden, sier sportssjef Frode Scheie til TV2.no.

Finalen spilles 15.-19. januar. Da skal det spilles fem runder, og det vil avgjøres om Marianne Skarpnord får norsk selskap på årets tour.

 

Runde 3

Alle de tre nordmenn ligger innenfor de 35 som avanserer til finalen av LET Q-school. Caroline Martens er oppe på syvendeplass.

Tirsdagens tredjerunde på La Manga  ble nok en god dag på banen for de norske jentene. Caroline Martens har blandet seg i tetkampen før siste runde, etter å ha levert en score på 69 slag, to under banens par. Med fire birdies, to bogeys og resten par på scorekortet ligger hun nå fire slag bak trekløveret Jodi Ewart (England), Amelia Lewis (USA) og Valentine Derrey (Frankrike) i tet.

Også Benedikte Grøtvedt har spilt seg innenfor den viktige topp 35-plasseringen. Grøtvedt åpnet turneringen med 77 slag, men har siden senket scoren med to slag av gangen. Hennes 73-runde tirsdag tok henne til +10 for turneringen og delt 35. med syv andre spillere.

I Gruppe B er også Lene Krog foreløpig på trygg grunn. Hun forble på 17. plass med sin 75-runde. Hennes sammenlagtscore på fem over par gjør at hun har 12 slag opp til engelske Hannah Burke i føringen.

Turneringen avsluttes onsdag.

 

Runde 2

Caroline Martens og Lene Krog ligger fortsatt innenfor de 35 beste som avanserer til finalen av Ladies European Tour-kvaliken.

Dermed er det bare Benedikte Grøtvedt som ligger utenfor topp-35 av de norske spillerne etter halvspilt turnering på La Manga. Caroline Martens var beste norske kvinne med 14. plass etter første runde, men falt en plass på leaderboardet etter en 75-runde mandag, tre over par. Dette er også hennes totalscore for turneringen, syv slag bak amerikanske Amelia Lewis som leder turneringen.

Lenger bak i samme pulje har Grøtvedt avansert kraftig opp leaderboardet. Grøtvedt startet dagen på 67. plass, men klatret opp til delt 40. med 75 slag. Dermed er hun nå bare ett slag bak grensen (+7) av de som kvalifiserer seg videre.

I B-puljen ligger også Lene Krog godt plassert før tirsdagens tredjerunde. Hun spilte seg opp fra 22. til 17. plass med sin 72-runde, og ligger syv bak irske Martina Gillen som leder.

Runde 1

Caroline Martens, Benedikte Grøtvedt og Lene Krog er i gang med før-kvalet til Europatouren for 2012. Førstnevnte er kommet best i gang.

Søndag slo første runde av Ladies European Tour sitt før-kval i gang. Fordelt på to grupper på La Manga stiller tre norske kvinner til start, Caroline Martens og Benedikte i Gruppe A og Lene Krog i gruppe B. Det stiller 102 spillere til start i begge av de to puljene, og etter fire runder vil de 35 beste og like avansere til selve finalen som spilles fra 15. til 19. januar, der det skal spilles fem runder. Etter åpningsdagen ligger to av tre nordmenn innenfor grensen av de som går videre.

Caroline Martens innledet med en runde på +1 på La Manga North Course, etter å ha gjort to birdies, tre bogeys og resten par. Det holder til delt 14. plass så langt, fire slag bak engelske Lucy Williams og Jodi Ewart i tet. En tøffere dag ble det for Benedikte Grøtvedt, som gikk seks over par og befinner seg helt nede på 68. plass. Hun ligger tre slag bak den viktige topp 35-plasseringen.

På La Manga South Course noterte Lene Krog seg for en score på to over par, og deler 22. plassen. Hun hadde en flott start på runden med tre birdies og seks par på de første ni, men falt tilbake med fire bogeys og en dobbelbogey på innspurten. I denne puljen er det ytterlige en engelsk kvinne i tet – Anna Scott deler ledelsen med Chrisje de Vries fra Nederland på fire under par.