Runde 3

Etter en utrolig start, -8 den første dagen, har spillet til Rose avtatt litt. Men enelskmannen går jevne runder under par, som gjør at han fremdeles ligger øverst på sammenlagt-listen. Strategien er å ikke spille defensivt.

– Jeg tror ikke man kan bli defnsiv. Du er bare nødt til å gå ut på banen, slå fritt og spille så godt du kan. Det er egentlig så enkelt. Å ligge foran med fire slag er ikke en så stor ledelse så du kan gå ut og prøve, og tape hull, forklarer Rose til PGA-tour.com etter en tredje runden som ble spilt natt til søndag norsk tid.

Engelskmannen gikk nattens runde to slag under par, og leder med fire slag på australieren John Senden før den avgjørende fjerde runden. For runden startet godt for Rose.

Med birdie på hull 4 og 5, så det ut til at Rose skulle gå nok en prikkfri runde på Cog Hill. Birdiene lot vente på seg. Etter flere hull med par, dukket det opp en bogey på hull 12. Rose lot ikke bogeyen passere med en negativ effekt. På hull 13 satte engelskmannen inn dagens tredje birdie, som også fastsatte scoren på to slag under par.

Innehaveren av plassen under Rose, Senden, tror fremdeles at han kan ha en sjanse til å stikke av med seieren.

– Det er et morsomt spill. Alt kan skje søndag ettermiddag, avslutter John Senden’

 

Runde 1

Tekst: Thomas Enger

Justin Rose satser alt på å få jackpoten på ti millioner dollar. FedExCup-sluttspillet er i gang igjen, denne uka er det BMW Championship som gjelder, og for alle som fulgte med på torsdagens sending på ViasatGolf, så var det liten tvil om at en mann, nærmere bestemt en engelskmann ved navn Justin Rose, har prikket inn toppformen akkurat i tide. Han traff samtlige fairwayer på sin runde, var brennhet med putteren, og noterte seg for en score på åtte under par.

Nå er det riktignok ingen cut i denne ukens turnering, men for Rose kunne ikke runden kommet på et bedre tidspunkt. Han er avhengig av en god plassering for å bryte seg inn blant de 30 beste som får delta i sluttspillsfinalen The Tour Championship i Atlanta, og det er der vinneren stikker av med hele ti millioner dollar.

Dét er mye penger, det.

– Jeg har ingenting å tape denne uka. Det er strategien min og holdningen min, fordi akkurat nå er jeg ikke på vei til Atlanta. Jeg har alt å vinne. Det er sånn jeg ser på det, sa han etter runden. Rose ligger på 34. plass før ukens turnering.

Rose hadde sitt store gjennombrudd på PGA-touren i fjor da han vant to ganger. Den suksessen har uteblitt i 2011. Riktignok har han fire topp ti-plasseringer, med en tredjeplass i Arnold Palmer Invitational som toppnotering, men han har vært svært ustabil.

– Jeg spilte veldig bra golf i begynnelsen av sesongen. Hadde jeg hatt en OK putter, så hadde jeg vunnet noen av de turneringene. Jeg spilte ikke så bra gjennom sommeren, men nå føler jeg at jeg nærmer meg noe bra igjen.

Rose er to slag foran Mark Wilson og Webb Simpson. Sistnevnte setter for øvrig alt på greenene for tiden. Deretter følger K.J Choi på fire under par og en trio bestående av Jim Furyk, Camilo Villegas og John Senden på plassene etter.

Kilde: pgatour.com